Opening nieuw schoolgebouw de Markesteen

Zwolle – Op woensdagmiddag werd het nieuwe schoolgebouw officieel geopend van openbare Daltonschool de Markesteen aan de Gedeputeerdenlaan in Zwolle-Zuid.

Voor de kinderen was het al langer feest. Ze werkten al ruim twee weken aan het thema ‘Circus’. Hoogtepunt op de dag van de officiële opening was een echte circusvoorstelling waarin alle leerlingen zelf de hoofdrol speelden. Deze voorstelling werd opgevoerd voor alle ouders in de BDG-hal in Zwolle Zuid. Na de voorstelling liepen de leerlingen verkleed in een muzikale optocht naar school. Hier vond de officiële opening plaats op het plein, samen met leerlingen, ouders/verzorgers en genodigden. Aansluitend konden de genodigden het nieuwe onderkomen van deze Daltonschool bewonderen.

Het Daltononderwijs wordt vormgegeven vanuit drie belangrijke principes: verantwoordelijkheid, zelfstandigheid en samenwerken. Deze principes lopen als een rode draad door het onderwijs: een manier van omgaan met elkaar waardoor alle kinderen de aandacht krijgen die ze verdienen.

Op Daltonschool de Markesteen doet ieder kind ertoe, vult iets aan of heeft iets in te brengen.Het nieuwe schoolgebouw voldoet aan alle moderne eisen van deze tijd. In de lokalen wordt gebruik gemaakt van een specifiek klimaatsysteem.

Doordat alle elementen perfect op elkaar zijn ingespeeld behoren problemen als tocht, ongewenste temperatuurswisselingen en ongezonde CO2-waarden definitief tot het verleden. Er is dus altijd frisse en gezonde lucht. Daarnaast bespaart het ook nog eens flink op de energie.

Voor meer informatie: www.markesteen.nl

Artikel delen:

Reageer