Topfunctionarissen verbinden zich aan Windesheim

Zwolle – Uit verschillende branches van het bedrijfsleven en de non-profitsector zijn 21 topfunctionarissen een verbintenis aangegaan met Windesheim om kennis te delen en ertoe bij te dragen dat onderwijs, onderzoek en ondernemen nauw met elkaar worden verweven. Windesheim is hiermee de eerste hbo-instelling in Nederland die CEO’s, directeuren, managers en professoren aanstelt als ‘fellows’ of ‘entrepreneurs in residence’.

Windesheim heeft de ambitie om bij te dragen aan de economische en maatschappelijke groei van de regio. Studenten worden opgeleid om hun talenten optimaal te ontplooien en gestimuleerd om ondernemend in het leven te staan. Samen met daarvoor speciaal aangestelde onderzoekers (lectoren), doen docenten en studenten maatschappelijk relevant onderzoek en ontwikkelen ze kennis in nauwe relatie met ondernemers, organisaties en instellingen binnen en buiten de regio. Een verdere verdieping hiervan is de verbintenis tussen Windesheim en bovengenoemde topfunctionarissen.

De topfunctionarissen leveren op verschillende manieren een bijdrage. Binnen het onderwijs verzorgen ze gastcolleges en begeleiden ze studenten vanuit hun eigen beroepspraktijk. Verder zullen ze kennis overdragen aan docenten en anderen die aan Windesheim zijn verbonden. Op het gebied van onderzoek geven ze advies over de ontwikkeling van onderzoeksprogramma’s. Verder zullen de topfunctionarissen ieder vanuit hun eigen expertise een ambassadeursrol voor Windesheim gaan vervullen en als zodanig naar buiten treden.

 

Met het aantrekken van de 21 topfunctionarissen creëert Windesheim voor zichzelf als kenniscentrum en als partner voor de regio Zwolle, een blijvende waarde in de vorm van kennis, inzichten, tastbare producten en diensten.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Tja,… bij het Windesheim, daar moet je zijn,dat is heel goed voor je toekomst.
    Maar dan wel als topfunctionaris, en niet als journalistie student.

Reageer