Bibliotheek Zwolle geeft gratis rijlessen aan jongeren

Zwolle – In samenwerking met de ANWB Rijopleiding is Bibliotheek Zwolle onlangs gestart met een unieke actie: leden die vanaf nu 18 jaar worden en niet via hun opleiding lid zijn, krijgen een felicitatiekaart thuis met cadeauaanbieding. Als zij hun abonnement bij Bibliotheek Zwolle verlengen, krijgen ze de eerste drie rijlessen bij ANWB Rijopleiding Zwolle gratis.

Met deze actie wil de bibliotheek jongeren aansporen lid te blijven van de bieb en gebruik te maken van haar diensten. Voor jongeren heeft de bieb naast boeken en tijdschriften ook databanken, games, dvd’s en cd’s in de collectie. En via de website komen de eerste e-books beschikbaar. Alles wat de bieb niet in huis heeft, kan gratis besteld worden. Toch raakt de bibliotheek steeds meer uit het zicht van de jongeren.  

Gratis jeugdlid

Alle leden jonger dan 18 jaar zijn gratis jeugdlid bij de bibliotheek. Wanneer ze 18 jaar worden, betalen zij voor het eerst voor hun lidmaatschap. Dat valt veel jongeren (en hun ouders) vaak wat rauw op hun dak. Met deze actie wordt het overstappen naar een betaald lidmaatschap van de bieb aantrekkelijker.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)