Wethouder De Heer aan de (vuilnis)bak

Zwolle – Vuilnisbakken verdelen over het festivalterrein: de Zwolse wethouder René de Heer en een aantal directeuren van bedrijven in de Overijsselse hoofdstad klaren woensdag 2 mei vrijwillig die klus. Hun spontane inzet is bedoeld om de aandacht te vestigen op de vele vrijwilligers die het welslagen van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland mogelijk maken.

De vrijwilligersclub van de wethouder ontstond nadat De Heer via Twitter bekend maakte dat hij vrijwillig mee zou werken aan de opbouw van het festivalterrein van het Overijsselse Bevrijdingsfestival. Meewerken leek de wethouder, die onder meer verantwoordelijk is voor evenementen in Zwolle, een goede manier om te ervaren wat er komt kijken bij het organiseren van een grootschalig feest als het Bevrijdingsfestival. Zaterdag 5 mei komen meer dan honderdduizend bezoekers naar de evenementenlocatie in Park de Wezenlanden. Om het park festivalklaar te krijgen werkt een grote groep vrijwilligers dagenlang hard voor de inrichting van het terrein en de opbouw van de podia.

Wethouder De Heer: “Het Bevrijdingfestival is een evenement dat niet kan bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Ik vind het belangrijk om daarop te wijzen, vandaar mijn actie.” Nadat de Zwolse wethouder via Twitter wereldkundig maakte dat hij als vrijwilliger mee zou werken, volgden binnen een paar uur enthousiaste reacties én aanmeldingen van een aantal Zwolse directeuren. Zij ondersteunen wethouder De Heer op woensdag 2 mei vanaf 9.00 uur bij de opbouw van het festivalterrein. Het gaat om Martijn Bloemink (Bloemink Security), Hans Paul Visscher (Wecovi), Jacco Vonhof (Novon Schoonmaak), Arthur Reijnders (Sligro) en Rinse Valk (Abbott).

Marius Woldberg, voorzitter van de stichting Bevrijdingsfestival Overijssel, is blij met dit extra vrijwilligersteam. “Mooi dat deze mensen op deze manier extra aandacht vestigen op het belang van ons vrijwilligersteam. En ze moeten woensdag ook echt aan de bak: letterlijk en figuurlijk, want ze gaan vuilnisbakken plaatsen op het festivalterrein.”

Wethouder De Heer: “Ik ga proberen hier een jaarlijks terugkerende actie van te maken. Het zou mooi zijn als steeds meer mensen uit het bedrijfsleven, zowel werkgevers als werknemers, vrijwillig meehelpen aan het mogelijk maken van evenementen en gebeurtenissen die Zwolle zo’n bijzondere stad maken.”

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer