Het weer: regenachtig

Zwolle – Weervrouw Helga van Leur (Meteoconsult/RTL), stuurde vrijdag rond het middaguur een twitterbericht met de tekst ‘de beste stuurlui staan aan wal’ wat primair een aankonding was van weerwebsite buienradar.nl, waar iedereen zelf de temperatuurverwachting voor koninginnedag kon doorgeven. Een leuke aktie met een onderliggende boodschap hoe lastig het doen van een weersvoorspelling nu eigenlijk is. We hebben namelijk nog steeds te maken met een scheidingslijn tussen vrij warme lucht bij ons en koelere lucht boven de Britse eilanden en dat maakt het weer onbetrouwbaar.

20120428_weerfoto_meppelerstraatweg-hogenkampsweg.png
Meppelerstraatweg-Hogenkampsweg 

   

De nacht van vrijdag op zaterdag verloopt half tot zwaar bewolkt en perioden met regen die lang kan aanhouden. Er staat weinig wind. Later in de nacht steekt een noordoostenwind op en het wordt daarbij niet kouder dan een graad of 8. Zaterdag overdag is het bewolkt en valt er van tijd tot tijd regen. De temperatuur zal waarschijnlijk uitkomen tussen de 10 en 12 graden bij een matige wind uit het noordoosten. Zondag gaat de warme lucht toch echt terrein winnen en loopt de temperatuur op naar een graad of 17. De bewolking houdt bij dit alles wel de overhand en er valt regelmatig regen. De wind blijft onveranderd matig.

Het weer voor koninginnedag kunnen we opdelen in twee delen waarbij de nacht en vroege ochtend bewolkt en regenachtig verloopt bij een minimumtemperatuur van 8 graden en een zwakke wind. Koninginnedag begint met wolkenvelden, maar al snel volgen er brede opklaringen. In de middag is er een mix van stapelwolken en zon met een middagtemperatuur rond de 18 graden. In de loop van de middag, begin avond krijgen we mogelijk weer te maken met buien waarbij een klap onweer niet is uitgesloten.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “Het weer: regenachtig”

  1. @Eileen,

    Het zou 25 graden

    , je hebt het goed begrepen het zou, maar er werd ook steeds gezegd dat de voorspellingen voor de komende week erg moeilijk zou worden door het botsen van koude en warme hoog in de afmosfeer o.i.d.

    En dat is blijkbaar uitgekomen. Jammer maar helaas. Hoop dat het maandag in ieder geval droog blijft.

Reacties zijn gesloten.