“The Love Boat draait er niet omheen”

Zwolle – The Love Boat ‘summeredition’ is een feest dat zich kenmerkt door een buitenprogramma met diverse optredens op The Pink Square, het Rodetorenplein, gevolgd door een afterparty op partyschip de Willem-Jan. Op zaterdag 2 juni kan iedereen de loopplank betreden en gaan vanaf 18.00 uur de trossen los.

loveboat.jpg
Raadslid Thom van Campen heeft het eerste smsje verstuurd om de Love Boat te supporten…

The Love Boat, a straight-friendly gay party, heeft naast het feestelijke karakter ook het doel om de integratie en emancipatie van homoseksuelen te bevorderen. De sociale acceptatie van homoseksuelen is de laatste jaren gelukkig toegenomen. Toch hebben veel homoseksuelen regelmatig te maken met onveiligheidsgevoelens en geweld. Het is een schijnbare vanzelfsprekendheid te denken dat ‘iedereen mee doet’ en dat iedere homoseksuele burger ‘zich veilig voelt’. Het statement voor 2012 “The Love Boat draait er niet om heen, jij toch ook niet?”

Om de missie kracht bij te zetten start de organisatie een SMS-actie SUPPORTLOVE! Thom van Campen – gemeenteraadslid van de VVD in Zwolle zal op vrijdagochtend 11.00 uur de eerste SMS ‘loveboat’ naar 7733 verzenden en support hiermee The Love Boat om haar doel te verwezenlijken. Tegelijkertijd worden de 25 gemeenten in Overijssel opgeroepen deze actie te ondersteunen ‘JIJ DRAAIT ER TOCH OOK NIET OM HEEN?’ Het doel van de actie is de stichting The Love Boat, op deze manier ondersteun je de Love Boat.

Stichting The Love Boat doet twee dingen :

The Love Boat gaat voor drie maal scheepsrecht!

The Love Boat ‘summeredition’ is een feest dat zich kenmerkt door een buitenprogramma met diverse optredens op The Pink Square, het Rodetorenplein, gevolgd door een afterparty op partyschip de Willem-Jan. Op zaterdag 2 juni kan iedereen de loopplank betreden en gaan vanaf 18.00 uur de trossen los.

Daarnaast zet Stichting The Love Boat in op verbreding en verdieping, hiervoor heeft zij in 2010 aandacht gevraagd voor ‘Allochtonen en homoseksualiteit’ en in 2011 gooide de organisatie het over een sportieve boeg ‘Homoseksualiteit en topsport’ om de homo-emancipatie te bevorderen

Het statement voor 2012 is ‘The Love Boat draait er niet omheen, jij toch ook niet?’ onderdeel hiervan zijn een lightroom op het Bevrijdingsfestival Overijssel waar de bezoeker stil staat bij LOVE IS… en zal er op zaterdag 2 juni het Rad van Fortuin worden gespeeld met tal van organisaties die niet om homoseksualiteit heen draaien.

The Love Boat Feesten zijn laagdrempelig en kleurrijk, waar iedereen vanaf 16+ welkom is en lekker zichzelf kan zijn. Of je nu homo, lesbo, bi of hetero bent, je bent van harte welkom om te komen dansen, praten, flirten en natuurlijk helemaal losgaan! De muziek die wordt gedraaid is, net als het publiek, heel divers.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)