Bijzonder pianoduo naar Cultuurschip Thor

Zwolle – Op zaterdag 12 mei presenteert het Zwolse Cultuurschip Thor een uitzonderlijk pianoduo. De Aziatische talenten Rosalind Phang (Maleisë) en Bella Tang (Taiwan) komen voor een eenmalig concert naar Zwolle.

Rosalind Phang en Bella Tang zijn kort in Nederland om vrijdag in de Philarmonie te Haarlem en zondag in de Amstelkerk te Amsterdam op te treden. Rik Elings en Cuun van der Eerden zijn er in geslaagd om op de tussenliggende zaterdag een concert op het Cultuurschip te organiseren. Op het programma staan werken van Chopin, Scriabin, Mozart, Schumann en Poulenc. Phang en Tang studeren in Engeland aan de beroemde Yehudi Menuhin School. Deze internationale topschool voor strijkers, pianisten en klassieke gitaristen biedt plaats aan 70 uitzonderlijk getalenteerde jonge musici van over de hele wereld. 

Bella Tang (1994) won verschillende concoursen, waaronder de KAWAI Competition (2005) en de International Piano Competition ‘Marco Fortini’ in Italië (2008). In september 2010 begon zij haar opleiding aan de Yehudi Menuhin School waar zij een leerling is van Marcel Baudet.

Rosalind Phang (1995) is een van de winnaars van de vijfde International Chopin Piano Competition in Japan en de eerste ASEAN International Chopin Piano Competition. In september 2005 startte zij haar opleiding op de Yehudi Menuhin School waar zij sindsdien les krijgt van Ruth Nye.

Het concert van Rosalind Phang en Bella Tang vindt plaats op zaterdag 12 mei om 16:00 uur. Inloop incl. koffie/thee vanaf 15:30 uur. Entree € 17,50. Programma met pauze.

Kaarten reserveren kan via de website www.cultuurschip.nl Cultuurschip Thor ligt in de Thorbeckegracht. Adres: Pletterstraat 24, 8011 VG Zwolle, www.cultuurschipthor.nl

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)