Blue Hawks winnen ruim van Knights

Zwolle – Na een rumoerige week, waarin bekend werd dat de eerste wedstrijd van het seizoen tegen de Drachten Diamond (17-5) vanwege een protest overgespeeld moet worden, heeft Blue Hawks sportief revanche genomen door op eigen veld de Knights met 18-7 te verslaan.

blue_hawk_1.jpg

Pitcher Jason en catcher Erwin hadden de smaak gelijk goed te pakken door de in de eerste inning de nul te behouden, dit mede dankzij een prachtige vangbal van Wybren in het buitenveld. Aan slag zorgden onder andere nieuwkomers John en Mark voor vuurwerk. Na een ronde waarin openingsslagman Yan Kei voor de tweede keer die inning aan slag wist te komen, zorgden de Zwollenaren voor een keurige 7-0 voorsprong. In de inning daaropvolgend wist ook de tegenstander de bal goed te raken, waardoor er enigszins spanning in de wedstrijd kwam: 7-3. Prachtige play Bij een voorsprong van 12-5 wisselde Blue Hawks halverwege het duel vijf spelers. Zo nam onder meer Gordon voor het eerst het catchen over van Erwin en nam Armando voor het eerst plaats op het eerste honk. In deze inning zagen de toeschouwers een prachtige play van het trio Yan Kei, Armando en John.  

blue_hawk_2.jpg

blue_hawk_4.jpg

blue_hawk_3.jpg

Bij een moeilijk laaggeslagen bal naar kort wist Yan Kei op een magistrale manier de bal op tijd bij Armando op het eerste honk te krijgen. Daarbij dacht een speler van de Knights, die nog op het tweede honk stond, het derde honk te bereiken. Armando voorkwam dit met een snoeiharde worp naar derde honkman John. Hij kon de honkloper van de Knights tijdig uittikken. In de voorlaatste inning sloeg, evenals in de eerste wedstrijd tegen de Diamonds, Ramon een komeet van een hit. Onder luid gejuich vanuit de dug-out wist hij gemakkelijk het tweede honk te bereiken. Door onder andere vele pitcherfouten wisten in deze fase ook onder meer invallers Rudy en Sergio te scoren. Sportieve wedstrijd Na een goede maar nog belangrijker sportieve wedstrijd, stond er na twee uur spelen 18-7 op het scoreboard. Volgende week vindt er een altijd lastige uitwedstrijd plaats in Leeuwarden. Tegenstander is dan Northern Stars, die dit seizoen de beschikking heeft over een sterk negental.  

blue_hawk_5.jpg

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)