Hardrijders moeten rijbewijs inleveren

Op de Wijheseweg zijn donderdagmiddag 17 mei twee motorrijders aangehouden. De twee mannen van 25 jaar uit Hattem en Heerde reden met hoge snelheid vanaf Windesheim richting Zwolle. Eén van hen haalde hierbij ook in over de doorgetrokken streep. Zij werden geklokt op snelheden van 130 km/uur waar 80 is toegestaan. Hierop zijn hun rijbewijzen ingevorderd en kregen zij een proces-verbaal.

Op de A28 is donderdagavond 17 mei een 39-jarige automobilist uit Bilthoven aangehouden. De man reed in eerste instantie met hoge snelheid over de Ceintuurbaan, waarbij hij nabij flitspalen afremde om vervolgens weer volop gas te geven. Daarna reed hij de A28 op richting Amersfoort. Hier werd hij geklokt op een gecorrigeerde snelheid van 151 km/uur waar 100 is toegestaan. Ook was de eerste rijstrook afgesloten, wat kenbaar werd gemaakt door een rood kruis. De man gebruikte deze eerste rijbaan echter wel gewoon. Bij Wezep kon hij worden staande gehouden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een proces-verbaal voor zijn snelheid en voor het negeren van het rode kruis.

Artikel delen:
Reacties 8
 1. nou lui die 50 te hard rijden mogen wat mij betreft van de weg. Ik werdt net ook snel ingehaald op de Middelweg, terwijl ik zelf nog 75 reed. Die gast reed duidelijk 100.


  ⚠️ Meld

 2. Hm….. 75 is inderdaad al ruim boven de maximaal toegestane snelheid…. als iemand d?¡n nog met duidelijk snelheidsverschil voorbij komt zetten……..

  Hardrijders op een rustige snelheid die zich (los van de snelheid) netjes gedragen (anticiperen, niet bumperkleven mochten ze wel een keer moeten afremmen voor een andere auto die inhaalt, etc), daar kan ik me weinig aan storen maar binnen de bebouwde kom met idiote snelheden gaan rijden valt bij mij toch onder een andere noemer.


  ⚠️ Meld

 3. Nou, die 75 is idd in geen verhouding tot de 50 overschrijding buiten de bebouwde kom…… Zoveel harder rijden op de middelweg is minder verantwoord. Ook dat geneuzel met die doorgetrokken strepen: die worden ook maar te pas en te onpas toegepast. Voor motorrijders al helemaal niet van toepassing – die kunnen zo snel accelereren dat er nauwlijks sprake kan zijn van onverantwoord ofzo. M.a.w: mijns inziens meer weer een regeltje om een regeltje te hebben dan noodzaak. Ook bijv de spoolderbergweg worden nu dubbele strepen getrokken en voel je je als motorrijder achter een traktor toch knap lullig. Zo ook “de dijk”: uitermate irritant dat er nergens meer ingehaald mag worden met zoveel zondagsrijders.


  ⚠️ Meld

 4. Hmmm..dat bedoelde ik geloof ik ook, alleen wat krom verwoord.
  Maar als “we” willen voorkomen dat je als motorrijder onder een traktor komt, zou ik zeggen: geef dan de mogelijkheid om te passeren 😉


  ⚠️ Meld

Reageer