Officiële start van Koninginnedag in Zwolle

Zwolle – Koninginnedag is een officiële feestdag. Heel Nederland viert 30 april de verjaardag van de koningin met feesten en evenementen. Koningin Beatrix is overigens in januari jarig. Op 30 april was de voormalig koningin Juliana jarig. Ook in Zwolle was en is het feest.

30-04-2012_koninginnedag_1.jpg

Om 10.30 uur vond de officiële start van Koninginnedag in Zwolle plaats met een toespraak door Burgemeester H.J. Meijer. Meijer stond kort stil bij het bezoek van de Koningin deze dag aan Rhenen en Veenendaal, en dat haar zoon nog altijd in kritieke toestand in het ziekenhuis ligt. Meijer was zondagavond met zijn gezin naar de Koninginnenacht in de stad geweest en had daar ervaren dat de sfeer goed was. De meeste personen die de afgelopen week tijdens de Lintjesregen geridderd zijn waren ook op het Grote Kerkplein present. Voor hen was er een warm applaus, Verder wenste hij alle Zwollenaren een prettige dag toe. Daarna volgde het vlaghijsen op het bordes van het Stadhuis door Zwolse veteranen en het gezamenlijk zingen van het Wilhelmus, m.m.v. Koninklijke Orkestvereniging Thomas a Kempis en zanger Jilles. Het orkest speelde daarna nog enkele nummers voor de aanwezige bezoekers.

30-04-2012_koninginnedag_4.jpg

30-04-2012_koninginnedag_3.jpg

30-04-2012_koninginnedag_2.jpg

 

30-04-2012_koninginnedag_5.jpg

30-04-2012_koninginnedag_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 3
  1. De burgermeester kon je heel slecht verstaan. dus ben maar weer doorgelopen.
    In de Diezerstraat was het een stuk leuker met al die kraampjes


    ⚠️ Meld

  2. De speech van Meijer werd overstemd door toenemende harde muziek vanaf de Grote Markt. Bij zo’n plechtigheid is dat niet goed geregeld. Dat moet anders volgend jaar!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.