Koninginnedag Zwolle zonnig en druk van start gegaan

Zwolle – In Zwolle is Koninginnedag in druk en zonnig van start gegaan. Naast de officiële start op het Grote Kerkplein was er de Kleedjesmarkt en de activiteiten van de scoutinggroepen in de stad. In Park Eekhout waren ook activiteiten.

 img_6748.jpg

Al in de vroege ochtenduren van deze maandag werden op de Diezerstraat de mooiste posities om spulletjes te verkopen ingenomen. Binnen korte tijd waren de beide zijden van de winkelstraat bezet met verkopers van de vrijmarkt. Mede door het goede zomerse weer werd het al snel erg druk in de binnenstad van Zwolle. Op de Diezerstraat kon je ‘over de koppen lopen’. Op de Grote Markt vonden verschillende optredens plaats. Scoutinggroepen toonden hun creativiteit, en boden tal van spelen aan op het plein Achter de Broeren en op de Melkmarkt. In Park Eekhout was het iets minder druk. Maar naast een kleedjesmarkt en enkele theaterspelen was het ook daar in het zonnetje goed toeven op het terras van de theeschenkerij.

konhan_7.jpg 

 img_6764.jpg

koninginnedag_7.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

konhan_1.jpg

konhan_8.jpg

konhan_2.jpg

konhan_3.jpg

konhan_4.jpg

konhan_5.jpg

konhan_6.jpg

konhan_9.jpg

konhan_10.jpg

konhan_11.jpg

konhan_12.jpg

konhan_13.jpg

konhan_14.jpg

konhan_15.jpg

konhan_16.jpg

img_6694.jpg

img_6698.jpg

img_6704.jpg

img_6714.jpg

img_6722.jpg

img_6736.jpg

img_6754.jpg

img_6765.jpg

img_6773.jpg

img_6793.jpg

koninginnedag_2.jpg

koninginnedag_9.jpg

koninginnedag_1.jpg

koninginnedag_3.jpg

koninginnedag_4.jpg

koninginnedag_5.jpg

koninginnedag_6.jpg

koninginnedag_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 11
 1. verplicht 4 muntjes te kopen op rode torenplein waardeloos dus. dus als jullie vanavond vuurwerk willen kijken en je wil wat drinken kost je dat 10 euro slechte zaak. hema softijsje kopen? waardeloos 1 uur al uit verkocht slechte zaak. dus gewaarschuwd vast;)


  ⚠️ Meld

 2. Ik heb gezien dat je op het Rodetorenplein ook geen plastic beker met frisdrank mee mag nemen het terrein op. Waarom eigenlijk niet? Zijn dat wetten die de uitbater van het gereserveerde (openbare….) terrein tijdelijk bepaalt? Kan dat zomaar??


  ⚠️ Meld

 3. Hulde aan alle vrijwilligers – met name die van SVI- in Zwolle-Zuid die elk jaar weer de optocht en kinderspelen verzorgen!


  ⚠️ Meld

 4. klopt, vond ik ook raar. Niet met bier het terrein op dus voor de ingang opdrinken en dan 5 meter verder weer bier op het terrein kunnen kopen? Brouwerij monopolyspel volgensmij. Niet echt klantvriendelijk…


  ⚠️ Meld

 5. Foei! Foutje van de scouting. De activiteiten waren NIET op het Broerenkerkplein (het grasveld voor de Librije), maar zoals de redactie het meldt, op de locatie Achter de Broeren.


  ⚠️ Meld

 6. Mooi dat de start goed was, het hele lange middenstuk en het slot waren zeer gemoedelijk in onze beregezellige stad. Zit pas na een paar bakken koffie weer strak in de productie 😀

  Oh ja, nog de groeten aan Benny Hendriks die hier ook nog eens wou kijken 😀


  ⚠️ Meld

 7. Net als met koninginneavond/nacht gister de drukte ontsnapt en heerlijk in ALLE rust genoten van het weertje op de Wythmenerplaya, prriiimaaa. 8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.