Zwolse wijken vieren Koninginnedag

Zwolle – In verschillende wijken van Zwolle werd maandag uitgebreid Koninginnedag gevierd. Op het Assendorperplein was er in de ochtenduren een kindervrijmarkt. De kinderen konden een plekje zoeken op het plein om hun spulletjes te verkopen. Er werd veel verkocht en iedereen zat lekker te genieten van het zonnetje. ’s Middags waren er kinderspelen, een klmwand en activiteiten van de scouting Huysmangroep. Vanaf 16.30 uur treden Veldman Brothers (Blues/roots), Want Want (Powerpop), Mr. Wallace (Ska), Ink Warriors (Hiphop/funk), Ama Yama (Caribbean Rock) en FLIMSY.

ass_2.jpg

Voetbalvereniging SVI speelt op Koninginnedag een belangrijke rol in haar wijk. Mede daarom organiseert de activiteitencommissie van SVI onder andere elk jaar de Koninginnedagactiviteiten in Zwolle-Zuid. Ook dit jaar was er van alles te doen voor de kinderen uit de wijk. Koninginnedag 2012 begon met een optocht van versierde fietsen die eindigde bij sportpark ‘de Siggels’ aan de IJsselcentraleweg. De mooist versierde fietsen konden rekenen op een prijs, beoordeeld door een deskundige jury. De familie Steenbergen-Nijkamp won er de 1e prijs met een tot ijscowagen omgebouwde bakfiets, en ook de gouden koets viel er in de prijzen. De optocht werd vergezeld door de ruiters van Ritsaert, een aantal steltlopers en Muziekvereniging Kunst na Arbeid. Op het terrein van voetbalvereniging SVI ging het Oranjefeest verder met het vlaghijsen, een ballonnenwedstrijd en diverse kinderspelen.

 ass_dorp_2.jpg

ass_1.jpg

ass_dorp_6.jpg

dsc_1891.jpg

dsc_1914.jpg
Foto’s: Rutger Steenbergen

ass_3.jpg

ass_dorp_1.jpg

ass_dorp_3.jpg

ass_dorp_4.jpg

ass_dorp_5.jpg

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Was er nou niks georganiseerd in Stadshagen? Hoor het net op radio-oost:

  Oranjeverenigingen in de steden en dorpen kampen met een toenemend tekort aan vrijwilligers. Hierdoor komt de organisatie van traditionele Koninginnedag activiteiten in de knel.

  In de kinderrijke Zwolse buurt Stadshagen is er daarom dit jaar geen feest, geen oranje muziek en geen kinderfietsoptocht georganiseerd…

  Hoop dat dit bericht niet klopt. Wat een armoede zou dat zijn.  ⚠️ Meld

 2. Toch was er erg veel volk in de weer met kleine kinderen. Zag ik op de heen en terugweg naar de stad. Kleedjesmarkt volgens mij. Las dit vorige week ook Spontane mensen daar 🙂
  Dit is van gister ziet er toch gezellig uit Heb aardig wat jaren meegeholpen de Kerstmarkt op te starten en uit te laten groeien. De winkeliers hebben het overgenomen. Maar met Koninginnedag was ik ook vrogger (na bij WVF te zijn geweest) het liefst in onze mooie stad.

  Misschien kan Patrick er ff inkomen met de behoefte aan vrijwilligers voor welke activiteiten? Zag de ex-veurzitter van “evenementen” gister ook in onze mooie stad.


  ⚠️ Meld

 3. Misschien vinden mensen het leuker om naar andere activiteiten hier en daar in de stad te gaan dan hun eigen dingen te organiseren.
  Of misschien vinden mensen het alleen maar belangrijk om hier en daar te kunnen zuipen.
  En misschien is “Koninginnenacht” (iets wat een aantal jaar geleden niet bestond) wel belangrijker geworden dan Koninginnedag (de dag waarop het feest gevierd wordt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.