Vuurwerk sluit Koninginnedag in Zwolle af

Zwolle – Mooi vuurwerk heeft een prachtige zonnige Koninginnedag in Zwolle afgesloten. Het 10 minuten durende spektakel was dit jaar voor het eerst te bewonderen bij het Rodetorenplein. Vanaf twee pontons, die achter het podium van Queendance gelegen waren, werd het vuurwerk afgestoken.

koninginnedag_11.jpg

High Energy Events en Las Rosas Events tekenden zondag en deze Koninginnedag voor het muziek- en dance event Queendance ’the house of orange’ op het Rodetorenplein in Zwolle. Voor dit jaar was er een nog groter en mooier podium ontwikkeld. Op Koninginnedag traden bijvoorbeeld internationaal bekende DJ’s als Sidney Samson, Quintin en Erick E. op. Het evenementenpliein was beide avonden goed vol, en de dansliefhebbers konden er uit hun dak gaan.

30-04-2012_kd_aflsuiting_6.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_5.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_9.jpg

Meer foto’s via Lees verder…

koninginnedag_12.jpg

koninginnedag_13.jpg 

koninginnedag_16.jpg

koninginnedag_14.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_1.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_2.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_3.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_4.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_7.jpg

30-04-2012_kd_aflsuiting_8.jpg

Artikel delen:
Reacties 41
 1. Was het de budget-line van Wagenvoort ofzo..?
  Slechts 10 minuten en het kwam helemaal niet hoog..!
  Slechtste optreden sinds jaren… wordt tijd voor een nieuwe aanbesteding gemeente Zwolle..! 😮


  ⚠️ Meld

 2. Snel weer terug naar de Weezenlanden daar kan men tenminste meer schieten als alleen dat zielige consumenten spul van Wagenvoort .

  Achter op het plein was op sommige momenten niets te zien ook vielen er dode momenten in de ‘show’ nee dit was Zwolle onwaardig snel weer terug naar het park waar je professioneel kan/mag schieten .

  Gemeente wordt wakker en laat ons op een waardige manier Koninginnedag afsluiten !!!


  ⚠️ Meld

 3. Jammer.. Sfeer van het mooie slot in het park is kapot gemaakt met deze lawaai toestand. En een beaterig volkslied… Nee… Ook geen mooi slot en daarna dringen met de jeugd door die ene ingang… Afknapper!! Volgend jaar andere organisatie… Terug naar het park. Soory, ben niet snel in het negatief uiten, maar moest dit toch even kwijt.
  Ps: weblog zwolle, prachtige fotos. Vanuit die hoek zal het een mooier gezicht zijn geweest.


  ⚠️ Meld

 4. Wat een teleurstelling…
  Het vuurwerk in het Zwolle stadion is mooier (ja ook het voetbal natuurlijk)
  We hebben nog een kwartier gewacht omdat we niet konden geloven dat dit alles was. Beetje jammer gemeente Zwolle…


  ⚠️ Meld

 5. Op zich geen verkeerd vuurwerk, wel heeeeeeel verkeerde plek. Door de hekken, drinken weggooien, tassen controle, tussen dance publiek. Ik kan me voorstellen dat je daar niet met plezier heengaat met kinderen. Ik vond het ook niet echt prettig. Laat de dance de dance en het vuurwerk voor iedereen. Wel grappig dat dance zo’n hot item was en gemeente er nu zelf tussen stond. Oh ja, het was fijn geweest als die schreeuwende man ook nederlands had gekund
  😮


  ⚠️ Meld

 6. Jammer dat het vuurwerk dit jaar niet zo mooi was. Ben eigenlijk wel benieuwd naar de reden van de verplaatsing. Wil de gemeente er niet zo veel geld meer in steken, hoorde dit namelijk vorig jaar vertellen toen we bij het park stonden te kijken (maar weet niet of dit waar is) En is de organiseren van het vuurwerk dan nu misschien in handen van de organisatie van het feest op het plein?

  Misschien dat één van de politieke partijen die mee lezen hier iets van kan zeggen.


  ⚠️ Meld

 7. Vuurwerk was anders dan we gewend zijn. Ik, vijftig=plusser moest er even aan wennen, maar ik zag wel een goed gearrangeerd geheel. Wel te kort, en ook jammer dat de echte keiharde knallen ontbraken. Locatie vooral voor jeugd toegankelijk; mijn moeder van 75 gaat hier echt niet tussen staan, en ik vind wel dat het vuurwerk toegankelijk moet zijn voor iedereen. Dringen? ja, maar ach, even geduld betrachten is niet zo erg. Al met al wel mooi, maar toch even bezinnen


  ⚠️ Meld

 8. Dancefeest is overal in Zwolle zo ongeveer wel te horen. Dat stelde meer voor dan dat vuurwerk dat een gewone consument ook nog bij wijze van spreken kan kopen bij de vuurwerkhandelaar. Maar dit zullen de bezuinigingen wel zijn denk ik.


  ⚠️ Meld

 9. pffff, allemaal kenners hiero! Ik stond vanaf de kade te kijken waar harry ook stond en dat was toch wel indrukwekkend! als we dat volgend jaar inde winkel kunnen kopen dan doe ik nu alvast een bestelling!


  ⚠️ Meld

 10. helaas heb ik het niet gehaald, tja ga nooit tussen door naar huis, je komt niet meer van de bank af.
  De foto’s en de reacties hier spreken elkaar tegen.

  Volgend jaar wel zelfde plaats maar beter aangeven waar de niet danceliefhebbers kunnen staan en 15 minuten langer!

  volgens mij op de schuttevaerkade op de parkeerplaatsen kunnen zat mensen staan.

  opgelost en alles in het centrum

  misschien 30 minuten de kade afzetten?? opgelost dus.


  ⚠️ Meld

 11. Stond met mijn dochtertje in die dance-herrie voor het vuurwerk. Jammer, voelde me erg ongemakkelijk tussen die dansende massa, met die indrukwekkend harde, schelle herrie. Vuurwerk kwam zo niet tot z’n recht. En even gezellig met je kinderen naar het vuurwerk ook niet. Ik ga er op deze manier ook niet meer naar toe. Misschien stond ik wel verkeerd, maar dan had ik ook geen idee waar ik wel had moeten staan op het rode torenplein voor het vuurwerk.


  ⚠️ Meld

 12. Gemeente zwolle, schaam je dat jullie ondernemers die dit durfen te organiseren lastig vallen met DB-metingen en handhaving van “vaststaande regelgeving” ipv steun te bieden en vooral mee te denken met deze mensen. Mensen die bereid zijn om(heel veel) geld te investeren in goede DeeJee’s, veiligheid van de gasten, een mooie show, etc. Mannen als Althof, Karabagyaz, Teitsma en vele anderen verdienen steun. Zij maken het mogelijk dat ook andere horecazaken in Zwolle goede feestdagen te laten draaien omdat er extra “visite” naar Zwolle komt. Ze steken hun nek uit en lopen grote (financiele) risico’s om een grote groep mensen een leuke dag te bezorgen. Veel mensen zien niet wat hier voor een organisatie achter zit. Ik hoop dat alle mensen die een mening hebben over “zulke feesten” ook zien wat een invloed die feesten/activiteiten hebben op zaken als werkgelegenheid in Zwolle (buiten het vertier/plezier wat duizenden mensen beleven op deze feesten, wat uiteraard het belangrijkste voor zo’n organisatie is).


  ⚠️ Meld

 13. Ik vond het vuurwerk wel mooi!
  Wel een beetje korter dan normaal geloof ik.

  En de plek… tja… In het park is het wel mooier.

  En voor de mensen tussen het dance publiek.. daar hoefde je niet te staan natuurlijk.
  Zelf stonden we bij Las Rosas, dus wel in de herrie van het dance gebeuren, maar er niet middenin.
  Ook nog gedacht om aan de overkant van het water te gaan staan.


  ⚠️ Meld

 14. @ronnie, niemand heeft het hier over het dance feest op zichzelf. Daar is niks mis mee! Deze discussie gaat om het vuurwerk en ik vind dat het daar niet hoort. Ouderen en kinderen kunnen beter thuis blijven. Tenzij alle kinderen bij onze burgervader op het podium kunnen staan net zoals zijn eigen.  ⚠️ Meld

 15. Ik zie enkele reacties voorbij komen dat het vuurwerk ook aan de kade te zien was. Is waar, maar het was allemaal we zo ingericht dat het aan de Rodetorenkant het beste tot zijn recht kwam.
  Ik onderschrijf trouwens de mening van @ronnie dat er veel werk verzet wordt door de DJ’s, die hun nek uit durven te steken, maar dat rechtvaardigt niet dat het vuurwerk dan perse op het plein moet.
  Het vuurwerk moet voor iedereen zijn, en ik vond het kort durende vuurwerk voor ouderen op het plein niet toegankelijk. Da’s jammer.


  ⚠️ Meld

 16. Waarom nu persé naar het Rode Torenplein? Wat een afgang! Vuurwerk trekt ook veel ouderen en gezinnen. Zij kwamen in de verdrukking. In park Weezenlanden heb je alle ruimte om rustig een plaats te zoeken en heerlijk te kijken.
  Volgend jaar dus weer naar het park.


  ⚠️ Meld

 17. Ik vond het prachtig om te zien. Ik stond gelukkig wel aan de goede kant, aan de overkant van het water. bij de Pannenkoekendijk.. Daar was het zeer goed te zien! En had je ook geen last van de dance herrie…  ⚠️ Meld

 18. Wat een klaagzang van iedereen weer, het was prachtig en je kon zelf al bedenken dat het ook een mooi gezicht moet zijn vanaf de kade aan de overkant, er is een feest op het plein dus daar moet je bijvoorbeeld met kinderen dan niet tussen willen gaan staan, hebben wij ook niet gedaan, lekker leunend op de moterkap naar het mooie vuurwerk gekeken aan de overkant dus, Zwolle bedankt ! En blijf vooral doorgaan met dit soort evenementen organiseren ! 🙂


  ⚠️ Meld

 19. iedereen klaagt over de locatie, eens het wezenlanden is een prima plek om een geweldige vuurwerkshow af te steken, maar niemand die zich afvraagt waarom nu in de stad? Aanstaande zaterdag het grootste bevrijdingsfestival van nl in het wezenlandenpark, voorbereidingen in volle gang..  ⚠️ Meld

 20. lanzoner, goh, dit is ook echt de eerste keer inderdaad dat 5 mei in het park gevierd wordt…….is toch normaal ook geen probleem!!!!!!


  ⚠️ Meld

 21. denk nu wel 1ste john als het uitkomt wat ze voorspellen wordt het 1 grote modderpoel daar. dus denk ik dat het dit jaar wel eens letterlijk en figuurlijk in het water gaat vallen sins jaren8)


  ⚠️ Meld

 22. Ik vond het vuurwerk wel mooi. Het is logisch dat er met minder kaliber geschoten mag worden, je zit natuurlijk met de wettelijke afstanden. Misschien volgend jaar een vlonder op het midden van het water waardoor er iets zwaarder spul de lucht in mag gaan..?

  Maar om te zeggen dat het waardeloos was, zeker niet. Ik heb genoten, de hele lucht was bedekt, het was mooi dichtbij en zat zeker spektakelvuurwerk tussen.

  Locatie ook erg mooi. Vuurwerk aan de stadsgracht met op de achtergrond de peperbus. Beter dan kilometers lopen en vervolgens weer terug voor het laatste uurtje, al had het park ook wel haar charmes.

  Gemeente Zwolle + organisaties bedankt.
  (Ps voor de gemeente, als je op dit gebied echt als stad wilt groeien.. stop dan a.u.b. een keer met die overdreven lage geluidsnormen voor dance)


  ⚠️ Meld

 23. Ik was er al bang voor na de kampioenswedstrijd van fczwolle. Toen ging er een partij vuurwerk de lucht is….was dus weinig meer over:D


  ⚠️ Meld

 24. Nu maar hopen dat Liberator outdoor op 5 mei nog een keer terug mag komen.

  Gisteren in Arnhem onder de Johan Frost brug gemerkt dat dat prima kan in een stad!


  ⚠️ Meld

 25. Gebrek aan vrijwilligers en geld. Daarom besteed CCO de (meeste) evenementen uit aan de commerciele evenementenorganisatoren en horeca.
  Die organiseren daarom ook het vuurwerk. Dit moet natuurlijk wel betaald worden via de drankverkoop. Vandaar dit jaar het RTP in de hoop nog wat extra dorstige kelen te kunnen voorzien van de nodige versnaperingen, want die waren er in het park (nog) niet.  ⚠️ Meld

 26. Waardeloos vuurwerk. Waarom dit uit de Wezenlanden is gehaald is mij een raadsel. Onhandige locatie, flut-vuurwerk. Zwolle onwaardig.


  ⚠️ Meld

 27. @Geert, welke vrijwillegers waren er voor het vuurwerk in park de Weezenlanden nodig dan? Jij zegt dit met zo’n stelligheid dat je vast meer info hebt.


  ⚠️ Meld

 28. WAAROM?????? moeten mensen zo negatief reageren op dit soort dingen. Je kan nooit iedereen tevreden maken, blijkt wel weer als Dance dan niet jou muziek is, moet je dan alles en iedereen die hieraan meewerkt maar de grond intrappen. Er was voor iedereen wat naar zijn smaak georganiseerd in de stad dus mensen laat iedereen in zijn waarde zeg, kun je dat niet dan is mijn advies ga volgend jaar met dit soort dagen lekker op vakantie in het buitenland ofzo. En dat vuurwerk was mooi, wie van degene met alle kritiek gaat het volgend jaar organiseren en betalen???? heel veel succes daarmee. Wil bij deze high energy events, las rosas en iedereen die hieraan meegewerkt hebben even zeggen TOP gedaan!!!!!


  ⚠️ Meld

 29. Heb gisteren alles van heel dicht mee gemaakt.
  Zowel de muziek als het vuurwerk is voor een hoofdstad,Zwolle,
  beneden alle verwachtingen.Vuurwerk terug na park “De Wezenlanden”  ⚠️ Meld

 30. @Tuttebel,

  WAAROM?????? moeten mensen zo negatief reageren op dit soort dingen. Je kan nooit iedereen tevreden maken.

  Je hebt gelijk dat je het nooit iedereen naar de zin kunt maken, maar je mag toch wel je mening geven over de huidige locatie van een evenement zoals het vuurwerk. Ik kan niets zeggen over de kwaliteit van het vuurwerk want ik heb bewust de keuze gemaakt om nu het op deze locatie is om niet te gaan.

  Ik vond de keuze van het park veel beter, weg uit de drukte, waardoor voor meer mensen o.a. met jonge kinderen en oudere mensen het beter bereikbaar was.

  En met het 5 mei festival heeft al jaren op dit stuk pas na 30 april kunnen beginnen, en het zal makkelijke zijn dat ze zoals nu ook daar al gelijk kunnen beginnen, maar lijkt mij niet de hoofdoorzaak.


  ⚠️ Meld

 31. Het was wel een matige vuurwerkshow kort en niet erg hoog .
  Wat ik wel miste was het hoofd van de Koningin als einde met het volkslied.
  Graag volgend jaar gewoon weer in het wezenlandenpark


  ⚠️ Meld

 32. Kalm aan, beste houseliefhebbers.
  De negatieve reacties zijn voornamelijk gericht op de kwaliteit van de vuurwerkshow én de locatie.

  Zelf ging ik altijd met veel plezier naar de vuurwerkshow op Koninginnedag. Gezellig in het park, waar je rustig kon staan en waar gemoedelijke sfeer hing. Nu stond ik midden in het gedrag, tussen vele beschonken/bezopen bezoekers en een enkeling die ook nog ff een joint op stak. Zag een oudere meneer verdwaasd om zich heen kijken, en een bezorgde moeder die haar kinderen beschermend tegen zich aan drukte.. ik had het met ze te doen. Een vuurwerkshow moet voor iedereen leuk zijn, ook voor ouderen, ook voor kinderen. Geen haar op mijn hoofd dat ik mijn kinderen mee zou nemen naar een locatie als deze. En zeker niet met zo’n waardeloze dj ‘ssssswwwooollllleeeee, laat je hoooooorrrrrreeeeeee’. Tss, als je dit om de paar minuten roept, moet je echt je vocabulaire uitbreiden. Of meer plaatjes draaien.


  ⚠️ Meld

 33. De dingen die jij aanhaalt waren voor mij (Zuidski, house/tekno/herrie/vurwerk/drugs/zwolle/graffiti-liefhebber) de reden om heerlijk in alle rust met wat vrienden een biertje te doen ver weg van al dat gedoe in de binnenstad 8)


  ⚠️ Meld

 34. @Ingrid,
  CCO Zwolle is verantwoordelijk voor een groot deel van de activiteiten tijdens Koninginnedag. Vroeger gebeurde dat met veel vrijwilligers, maar de laatste jaren heeft ook hier de marktwerking toegeslagen. De meeste activiteiten worden nu uitbesteed aan commerciele partijen, en is ook het vuurwerk ten prooi gevallen aan geldtekort, zodat ook dit is uitbesteed. En natuurlijk wil de organiserende marktpartij dan het publiek niet op een locatie hebben waar zij haar drank niet kan verkopen. Omzetmaximalisatie dus, lijkt me logisch.


  ⚠️ Meld

 35. @Geert, ik had al wel geluiden gehoord dat de gemeente het vuurwerk op koninginnedag, zie mijn eerdere reactie.
  En wanneer dit het gevolg daar van is. Dan is dit jammer, en waarschijnlijk niet meer terug te draaien.:(


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.