FC Zwolle supporters bepalen zelf de tribunenamen

Hoewel er nog heel wat werk verzet moet worden voordat het nieuwe FC Zwolle stadion klaar is, zijn toch de eerste contouren van de Oosttribune inmiddels al iets zichtbaar. Ook achter de schermen wordt door supporters samen met FC Zwolle momenteel hard gewerkt en meegedacht over de invulling van het nieuwe stadion.

Een vanaf het begin al veel besproken punt zijn de benamingen van de nieuwe tribunes. FC Zwolle wil als uitstraling van de club, namen in aanmerking laten komen van (oud) PEC en FC Zwolle spelers, supporters kunnen binnenkort via de website van FC Zwolle vier namen op geven. De meest genoemde namen worden via poll op internet gezet en hier de vier mooiste namen zullen vervolgens worden uit gekozen.


De nieuwe stoeltjes voor in het stadion, met de letters Oosterenk op de Oosttribune

In het nieuwe stadion zal een tv-circuit aangelegd worden zodat bezoekers langs de supportersomloop en in het supportershome de wedstrijd en de persconferentie live kunnen volgen op tv-schermen.

Omdat het nieuwe stadion bij aanvang van het nieuwe voetbalseizoen nog niet af is worden alle tijdelijke ruimtes ondergebracht in de nieuwe oosttribune (supportershome, businessclub, spelershome en persruimte). De huidige noordtribune zal worden gebruikt als gastenvak. FC Zwolle zal het huidige supportershome gaan gebruiken als opslag en wasruimte.


Vanaf 1 juni wordt een aanvang gemaakt met de sloop van de Cruijfftribune.

 

Artikel delen:
Reacties 32
 1. @ Iggy ;D

  1 Eibrink-tribune ( geen uitleg nodig denk ik )

  2 Gaston Sporre-tribune ( Begin jaren â????90 vlaggendrager voor behoud van betaald voetbal in Zwolle )

  3 Dirk Jan Derksen-tribune ( Club topscoorder aller tijden tot nu toe, 1999-2000 28x)

  4 Burgermeester Meijer- tribune ( Tijdens het kampioensfeest in 2002 beloofde hij voor 10.000 supporters tijdens de huldiging dat het nieuwe stadion er zou komen.) ( en hij komt..)  ⚠️ Meld

 2. @pedro

  1 Helemaal mee eens staat buiten twijfel
  2 Verder geen uitleg nodig
  3 Er zijn er meer die zoveel voor de club hebben betekent(Henk Timmer :Arne Slot etc)
  4 Beste man doet goed werk maar niet voor een permanente tribune naam (sorry PE)

  Verder laat mensen zoveel mogelijk reageren op de poll die op de zwolle site komt hoe meer reacties des te meer er geluisterd zal moeten worden .  ⚠️ Meld

 3. Met 28 doelpunten in ?©?©n seizoen zet je wel een top-prestatie neer v?³?³r de club. Andere spelers ( Henk Timmer, Jaap Stam ed. hebben dat meer voor hun latere clubs gedaan.)

  Maar ieder zijn mening. Ben benieuwd wat er uiteindelijk â??˽uit de kokerâ???? komt.â????

  Wat is de top 4 van jou FCZ Tifosi?  ⚠️ Meld

 4. Fanatieke vak Marten Eibrink tribune
  Lange zijde (oude berkum) Henk Timmer tribune
  Sophia zijde Gaston Sporre
  Andere lange zijde staat voor mij nog niet vast heb een aantal namen in gedachten .
  Maar zoals je al zei hiervoor ieder zijn mening (gelukkig maar) maar ik hoop wel dat ieder zijn mening massaal kenbaar maakt zodat we een reeel beeld krijgen van wat de zwolse aanhang wil met de namen van de tribune’s in het nieuwe stadion.

  Mvg pe ik zie je morgen wel weer in ONS oosterenk 8)


  ⚠️ Meld

 5. Je hebt natuurlijk wel kans dat die egels weer gaan reageren tijdens onze poll…..dat moeten we zien uit te sluiten….


  ⚠️ Meld

 6. 1. Marten Eibrink (hoewel van voor mijn tijd, staat gewoon buiten kijf)
  2. Bep Bakhuys (geen pec speler, wel de beroemste Zwolse voetballer ooit)
  3. Fred Patrick
  4. Henk Timmer (hoewel misschien nog net te recent)


  ⚠️ Meld

 7. Helaas moet ik jullie teleurstellen,maar Marten Eibrink zal niet in het rijtje voorkomen,en waarom niet?Het bestuur vind nl dat Eibrink geen voetballer is geweest,daarom is er geen plaats voor iemand die nu nog steeds mede verantwoordelijk is voor het betaalde voetbal in Zwolle.

  Voor hen wil ik zeggen “google”Jan van der Ben eens !

  Hoe hij er komt is nog de vraag,maar supporters zijn het er over eens de Marten Eibrink tribune zal niet ontbreken ! ! !


  ⚠️ Meld

 8. 1 Eibrink tribune
  2 Sporre tribune

  Spelers zijn passanten, dus voor hen geen tribunenamen. Of het moet voor Klaas Drost, Ren?© IJzerman of Appie van der Haar zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Pfffff, typisch het bestuur weer!
  Inderdaad de naam “Eibrink” zal niet ontbreken!!!
  Ze zouden het hele stadion verd**** naar hem moeten vernoemen!

  Noem de wc’s anders maar het “de vakjes van van Vliet”.


  ⚠️ Meld

 10. Krijgt het stadion ook een nieuwe naam?
  Een goede sponsor eraan koppelen, en dan wordt de koop van Kluivert toch nog een realiteit 😉
  Dan kan er gelijk een Oosterenktribune komen wat mij betreft.


  ⚠️ Meld

 11. Voor mij is het ook zeker dat er een Eibrink tribune moet komen en Gaston Sporre en Fred Patrick vind ik ook een goed idee. Voor de laatste naam heb ik de suggestie Gerrit Voges ( ja de man in de rolstoel bij de laatste wedstrijd van het oosterenk). Als ik de verhalen van mijn vader en opa zo hoor verdiend die man ook een tribune, hij is in zijn tijd een belangrijke speler geweest voor PEC en heeft ook in het NL 11tal gevoetbald.


  ⚠️ Meld

 12. De vogesjes had ik ook in gedachten natascha,want volgens mij had gerrit ook nog een broer Jan,je vader of opa moet dit wel weten. 🙂


  ⚠️ Meld

 13. @ Pedro.
  Punt 4 ben ik niet met je eens. Meijer heeft helemaal niets met Zwolle. Ik vergeet nooit dat hij zei: “Ik moet goed met mijn ambtenaren op kunnen schieten, de bevolking vind ik minder belangrijk.”


  ⚠️ Meld

 14. 1. Eibrinkstadion (of minimaal tribune).

  Het feit dat het bestuur hier niet voor in is, doet eens te meer beseffen dat de organisatie er puur voor zichzelf zit en niet voor de club, stad of supporters.
  Het zal wederom een illusie blijken te zijn dat de supporters “inspraak” hebben in de naamgeving.
  Respectvol omgaan met mensen, die het verdienen door hun betekenis voor de club, is er bij hem niet bij.

  2. Fred Patrick-tribune.

  3. Gaston Sporre-tribune.

  4. Gerrit Voges-tribune.

  5. Bep Bakhuys-tribune.


  ⚠️ Meld

 15. Vreemd:
  “In het nieuwe FC Zwolle stadion komt geen Marten Eibrink tribune. Dat laat voorzitter Ronald van Vliet weten in een reactie op de vraagstelling van de supporterssite.

  Een grote groep supporters had de naam Marten Eibrink voorgedragen voor een van de vier nieuwe tribunes. Het bestuur wil de naam niet gebruiken omdat zij vindt dat het om voetballers moet gaan.

  Een grote groep van de supporters is het hier niet mee eens. Zij willen hiervoor een groot media offensief starten. In het supportershome is aanstaande vrijdag een informatieavond met betrekking tot het nieuwe stadion.”


  ⚠️ Meld

 16. Reactie geplaatst op 20 mei 2007 om 14:22

  Organisatie??? :- Hmmmzz…

  Ok?© ok?©, voorzitter dan i.p.v. Ha..s Ge…l.

  Maar ja, gezien het ontbreken van voldoende geld om volgend jaar een volwaardige selectie het veld op te kunnen sturen, moge het wel duidelijk zijn dat zijn aanwezigheid binnen de FC een zeer kwaadaardige uitwerking heeft, dat helaas blijft voortwoekeren. >:(
  Zie ook de respectloze wijze waarop hij de wensen van de supporters blijft negeren.
  Daarmee is hij ook totaal respectloos naar diegene toe, die er feitelijk voor gezorgd heeft dat hij nu voorzitter kan spelen… De Redder Van FC Zwolle: Marten Eibrink.  ⚠️ Meld

 17. Kan me eauk niet aan de indruk onttrekken dat de voorzitter op zijn minst nogal arrogant overkomt. Hoe er ook van zijn kant werd gereageerd op de naam Mart’n Eibrink, die nog enorm populair bleek, bij die feestelijke bijeenkomst in de Buitensoos…..

  Ook Sporre was erg populair. Helaas denken tegenwoordig nog aardig wat mensen dat ze “meer” zijn als een ander…..jammer!


  ⚠️ Meld

Reageer