Opening Woonzorgcentrum Westenhage

Zwolle – Op vrijdag 11 mei opent de burgemeester van Zwolle het nieuwe Woonzorgcentrum Westenhage in de wijk Westenholte. Driezorg heeft, samen met Woonzorg Nederland, huisartsenpraktijk Blanker & Thiele, Apotheek Mastenbroek en DTC fysiotherapie het initiatief genomen om de plannen voor dit woonzorgcentrum te ontwikkelen. De bijeenkomst op 11 mei is speciaal bestemd voor genodigden. De open dag van Westenhage vindt op zaterdag 12 mei plaats, van 10.00 tot 13.00 uur. Op deze zaterdag is iedereen van harte welkom om een kijkje te nemen in het nieuwe woonzorgcentrum. De Westenholtse gemeenschap was al jaren bezig met het zoeken naar een mogelijkheid om een woonzorgcentrum voor ouderen te realiseren in de wijk. Vele ouderen willen graag in Westenholte blijven woneen

De wens van de Westenholtenaren is via de gemeente kenbaar gemaakt en Driezorg zag het belang van een woonzorgcentrum in deze wijk in. Door samen te werken met Woonzorg Nederland, huisartsenpraktijk Blanker & Thiele, Apotheek Mastenbroek en DTC fysiotherapie kon het woonzorgcentrum gerealiseerd worden.

Westenhage omvat 92 zorg-/seniorenwoningen, ontmoetings- en welzijnsruimten, een apotheek, huisartsenpraktijk en een praktijk voor fysiotherapie. Driezorg richt zich ook op zorg en begeleiding bij zelfstandig wonen voor mensen met een verstandelijke beperking. In Westenhage zijn 14 woningen toegewezen aan de Stichting Be-ma, voor mensen met een stoornis in het autistisch spectrum.

Het Grand café van Driezorg dient als centrale ontmoetingsplaats. Hier kan iedereen terecht voor onder andere een kop koffie. Buiten wonen en goede zorg, richt Driezorg zich ook op welzijn. Daarom worden er in het Grand café allerlei activiteiten georganiseerd voor bewoners en wijkbewoners.

Artikel delen:

Reageer