Bruisweken drie weken actief voor nieuwe studenten

Zwolle – De contouren van studenten introductieweken de Bruisweken worden steeds beter zichtbaar. Onlangs werd nog bekend gemaakt dat het RTL Viert De Zomer concert deel gaat uitmaken van het programma. Nu brengt organisator Buro Ruis diverse programmaonderdelen naar buiten. Bovendien wordt de prijs van de HBO introweek gehalveerd ten opzichte van vorig jaar en vindt er dit jaar voor het eerst een MBO variant plaats. Inschrijven is vanaf nu mogelijk.

buro_ruis.jpg

Gedurende drie weken laat Buro Ruis nieuwe studenten kennis maken met studiestad Zwolle. De eerste week van de Bruisweken, voorheen bekend als GRASweek, staat in het teken van de nieuwe HBO-studenten. Het programma bestaat o.a. uit een bijzondere tocht door de stad, boottocht door de stadsgrachten, kennismaking met culinair Zwolle, diverse workshops en showcases, kroegentocht, barbecue met de studentenverenigingen en een indoor festival in Hedon. Tevens zullen bekende Buro Ruis concepten zoals University Of Dance en Sabotage hun opwachting maken.

In week twee van de Bruisweken krijgen de Zwolse studentenverenigingen volop de ruimte om activiteiten aan te bieden. Daarnaast staat er een filmavond en een debat met de voorzitters van de Zwolse onderwijsinstellingen op het programma.

De derde week van de Bruisweken is toegespitst op de nieuwe lichting MBO-studenten. Het aantal studenten zal worden verspreid over twee dagen waarop Buro Ruis een divers programma biedt. Met overdag onderdelen als de meest uiteenlopende sportclinics, een culinaire markt en een stadswandeling waarin Zwolle’s meest opmerkelijke geheimen worden prijsgegeven; om uiteindelijk samen te genieten van optredens van nationaal bekende artiesten en gezellig te eten bij een grootse barbecue. ’s Avonds is er aansluiting met het Stadsfestival en vindt er een speciaal programma voor de studenten plaats.

RTL Viert De Zomer Concert

Het RTL Viert De Zomer Concert vindt plaats op zaterdag 25 augustus en fungeert als afsluiting van de HBO-week. Bij deelname aan de HBO introductieweek is het RTL Viert De Zomer Concert dan ook gratis toegankelijk. Het affiche presenteert grote namen waaronder Alain Clark, Gers Pardoel, DI-RECT, Racoon en Ilse DeLange.
BRUISWEKEN

Locatie : Binnenstad Zwolle
Wanneer : Week 34, 35 en 36

Early Bird HBO-week : € 30,00 (voor 1 augustus aanmelden)
Slaapplaats (optie) : € 5,00

De Bruisweken komen tot stand in samenwerking met de Zwolse onderwijsinstellingen en de gemeente Zwolle.

Artikel delen:

Reageer