Open dag bouw gerechtsgebouw Zwolle

Zwolle – De uitbreiding van het gerechtsgebouw in Zwolle is 2 juni a.s. onderdeel van het nationale programma van de Dag van de Bouw 2012.

01-08-2011_nieuwe_gerechtsgebouw_1.jpg

De Rijksgebouwendienst heeft de bouwcombinatie tussen Dura Vermeer Bouw Hengelo BV en Trebbe Bouw geselecteerd voor de nieuwbouw en renovatie van het gerechtsgebouw te Zwolle. In het ontwerp staat de omgeving centraal; verschillende vlakken en hoogtes van de gevel worden bepaald door de omliggende bebouwing. Hierdoor vormt de nieuwbouw een vanzelfsprekend onderdeel van de huidige bebouwing. Onder de uitbreiding komt een tweelaagse parkeer¬garage en fietsenstalling. Het nieuwe gerechtsgebouw wordt circa 26.500 m2 groot, waarvan 16.500 m2 nieuwbouw en maximaal 25 meter hoog. Daarmee kan het gerechtsgebouw ruimte bieden aan ongeveer 500 medewerkers op één centrale locatie.

Begin 2010 is gestart met de voorbereiding van de nieuwbouwwerkzaamheden. De nieuwbouw is naar verwachting eind 2012 gereed. Vanaf 2013 ondergaat het aangrenzende huidige gebouw een grondige renovatie van ongeveer een jaar.

Locatie: Luttenbergstraat hoek Schuurmanstraat, Zwolle

Openingstijden: 10.00 – 16.00 uur

Uitvoerende partij: Dura Vermeer Bouw Hengelo BV

Geschatte opleveringsdatum: November 2013

Website: www.rgd.nl/onderwerpen/de-gebouwen/justitiegebouw-zwolle/

Youtube: youtube.com/watch?v=DxFTD0YNCdw

Artikel delen:

Reageer