Hannelore Bedert winnaar Nederpopprijs 2007

In Hedon heeft vrijdagavond de band Hannelore Bedert de finale gewonnen van de Nederpopprijs 2007. Na vier voorrondes in Deventer, Antwerpen, Breda en Amersfoort waren Fokko, Stereotypes, Hannelore Bedert en Mama Roux door de jury verkozen om te strijden voor de hoofdprijs: 2.500 euro en een optreden op Van Eigen Bodem, 7-7-7 in Zwolle. De vijfde finalist werd met 1090 stemmen via de bezoekers van OngekendTalent.nl genomineerd: Ambacht. Vrijdagavond in Hedon streden de vijf finalisten om de felbegeerde titel met als uiteindelijke winnaar Hannelore Bedert.

De Nederpopprijs is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal. Met de prijs wil de gelijknamige stichting bands uit Nederland en België Nederpop stimuleren. De prijs kent geen begrenzing qua muziekgenre, alle stijlen zijn welkom zoals ook de finale in 2007 aantoont. 


De bands lieten vrijdagavond in Hedon vol overgave zien wat ze in huis hadden

Hannelore Bedert, bijna klaar met Kleinkunst aan de Studio Herman Teirlinck (Antwerpen), bestijgt het podium, ondersteund door Arne Leurentop, Toon Dockx en Hans Dockx.. De singer-songwriter uit Antwerpen won al diverse prijzen: open podium Volgspot 2005 en Songaholic 2006.

Meer informatie www.hannelorebedert.be   

Artikel delen:
Reacties 34
 1. 3 op 3 voor een Vlaamse in Nederland!! En terecht bovendien!
  Joost mag weten waarom Vlaanderen zelf voor haar zolang ogen en oren gesloten houdt.
  Bedankt, Nederland.  Maak melding

 2. Terechte winaar, ik vraag me alleen af hoe ze zich op een groot festival met alle herrie staande houdt, is het toch wat te intiem voor vrees ik.


  Maak melding

 3. Check het gastenboek van nederpopprijs.nl, ik vind dat Roy gelijk heeft… sorry, maar geen terechte winnaar naar mijn idee. Het kwam echt niet over op het publiek. Bovendien waren Ambacht en Mama Roux beter, zo niet veel beter.  Maak melding

 4. Inderdaad terechte winnaar. Ik krijg de indruk dat er op de site van de Nederpopprijs een aantal Ambachtfans niet gelukkig zijn met het resultaat. Logisch, want je supportert meestal maar voor 1 band en het is niet leuk als die niet wint. Maar de manier waarop… Mocht ik Ambacht zijn, ik zou me schamen voor mijn fans.
  Aan Hannelore en groep: ik supporterde voor Fokko, maar vond jullie terechte winnaars. Proficiat!


  Maak melding

 5. Volgens mij moet de conclusie zijn dat je popmuziek – en eigenlijk alle culturele uitingen – niet in een wedstrijd moet stoppen. Het blijft toch een kwestie van smaak en appels en peren vergelijken. Gebeurt het wel dan wil ik ook nog wel een rapportje schrijven 🙂 Ambacht overtuigde qua instrumentenbeheersing absoluut (fantastische pianist!!!!) maar raakte niet en miste smoel. Dat deed Hanelore met haar prachtstem en eigenzinnige liedjes wel, en dat het publiek dan niet de moeite neemt om even zijn snater te houden zegt meer over de bezoekers dan over het gebodene.


  Maak melding

 6. Joren, ik begrijp je reactie. Echter, ik ben als objectief persoon naar de finale gegaan en mijn mening werd pas gevormd op die avond. En als je goed leest op de Nederpopprijs.nl site, dan weet je dat die mensen van tevoren ook geen Ambacht fans zijn geweest, maar dat zijn geworden door hun sterke performance.

  Aan Dijkstra, ik snap dat het allemaal een kwestie van smaak is, maar je kunt je mening wel baseren op iets wat in het publiek gebeurd. Dat er mensen begonnen te praten was een slecht teken voor de muziek van Hannelore.. je moet je voorstellen dat het Van eigen Bodem festival duizenden bezoekers meer telt…
  Als Hannelore in zo’n kleine tent als Hedon de zaal al niet stil krijgt… laat staan op zo’n festival. Dat kan ronduit genant uitpakken. Hierop baseer ik ook mijn mening dat Ambacht of Mama Roux had moeten winnen. Interactie met het publiek is essentieel voor een band.

  Bovendien zou een talentenjacht een aanmoedigingsprijs moeten zijn. Hoeveel aanmoediging heb je als Hannelore zijnde nodig als je er al 3 hebt gewonnen? Gun dan een andere band ook wat lijkt me.
  Maargoed, ik ben geen jury 😉

  Groetjes Arno


  Maak melding

 7. Arno, ik ging als supporter van Fokko naar de finale, dus ik was w?©l bevooroordeeld, en toch heeft Hannelore mij w?©l overtuigd. Ik ben achteraf met een jurylid gaan praten – omdat ik toch ook even wou weten wat hij van Fokko vond 😉 – en die zei dat Hannelore zo enorm veel talent heeft en dat ook dat mag beloond worden. Dat jurylid zei ook dat ze vonden dat de mindere podiumpresentatie vooral lag aan het feit dat Hannelore praktisch na elk lied van instrument moest wisselen, en dat dat er vaak voor zorgt dat de interactie met het publiek verdwijnt. Maar op een wedstrijd moet je nu eenmaal alles uit de kast halen, dus dan speel je op veel instrumenten, niet?
  Hoe dan ook: er zijn wel degelijk mensen overtuigd (zie het gastenboek van Hannelore’s site zelf). Dus zoals Dijkstra zegt: stop muziek niet in wedstrijden en we hebben de hele heisa niet.
  Ik vermoed dat bijvoorbeeld Gretchen op het gastenboek van de Nederpopprijs echt probeert Hannelore te kwetsen, maar denkt ze nu echt dat ze dat zal kunnen? Hannelore en haar groep zijn met 2500â⤨¬ naar huis gegaan, dus die zullen er echt niet van wakker liggen dat iemand hen vergelijkt met Margriet Hermans. Denk ik.  Maak melding

 8. Ook via deze weg wil ik iedereen (nogmaals) bedanken voor een geweldige avond. Ik heb van zowel de voorrondes als van de finale genoten! Alle artiesten bedankt voor de prettige samenwerking, enthousiasme en inzet. Het was leuk om met jullie te ‘werken’.
  Misschien tot de volgende keer, in ieder geval wens ik jullie veel succes en een muzikale toekomst!
  Mvg Carla (ook namens mijn collega’s van Stichting VanEigenBodem)


  Maak melding

 9. Interessante reacties allemaal, en ook iemand van de organisatie erbij zie ik. Volgens mij is het hele punt dat niet helemaal duidelijk is wat de wedstrijd behelst en waarop gejureerd wordt. Gaat het om instrumentbeheersing, podiumprestatie en diversiteit – zoals gezegd werd – dan heeft Hannelore mijns inziens terecht geworden. Maar dat ze op prime-time in de stad niet overeind blijft spreekt ook voor zich, dus dan zou Ambacht of Fokko moeten winnen. Meer lijn of duidelijkheid daarin kan denk ik geen kwaad.


  Maak melding

 10. Groot gelijk.
  Ik heb wedstrijden met als prijs een optreden altijd wat gevaarlijk gevonden. Maar ik ben blij dat de jury daar duidelijk niet naar gekeken heeft. En wie weet zullen Hannelore en band wel heel veel leren van het spelen op Van eigen bodem?


  Maak melding

 11. Wat een interessante discussie! Maar ben ik de enige die het raar vind dat er straks een belgische band speelt op een “van eigen bodem” festival. Daar ligt natuurlijk niet de fout bij Hannelore, want die heeft gewoon haar best gedaan.

  Alleen ben ik het ook op dit vlak eens met hetgeen dat het niet duidelijk is waar de wedstrijd op gejureerd wordt. Zoveel soorten muziek, mogelijk optreden voor belgen op een festival van eigen bodem (naar mijn nationale inzicht is dat nederlands), en een Nederpopprijs. Neder:ook nederlands, POP:niet om in een hokje te stoppen maar niet echt de stijl van Hannelore en mama roux. Ik zie pop meer als nederpop van bv de dijk.

  Ik snap dat die muziek gewoon erg goed is en meer kansen moet krijgen, maar pas dan gewoon de naam aan. Noem dan de wedstrijd de beneluxprijs ofzo… o schept het valse verwachtingen.

  Verder wil ik nog zeggen dat ik het gaaf vind dat er zo veel goede muzikanten zijn in nederland. Ik vind het jammer dat men Ambacht nu negatief afschilderd, ik zou het objectief gezien meer zien dat het nogal passievolle fans zijn (en wie wil die niet). Het was juist leuk dat ze met zoveel de zaal goed opvulde. Ook met hun enthousiasme!

  Als laatste wil ik zeggen dat ik het eens ben met dijkstra met het optreden van Hannelore op de prime-time van eigen bodem. Het is goede muziek alleen niet erg toegankelijk voor zo een groot onbekend publiek op een festival. Maar dat zullen ze inderdaad gaan leren joren ;)!  Maak melding

 12. ik vind de criteria en de naam van deze wedstrijd absoluut niet geschikt voor alle bands die deze avond gespeeld hebben. iedere band had zijn eigen kwaliteit, maar ze waren absoluut niet allemaal geschikt voor deze wedstrijd. mama roux en hannelore hadden zeker wel prachtige nummers, maar het is geen ‘nederpop’ te noemen, vind ik. het is eerder muziek voor in een intieme theaterzaal. dus een festival als ‘van eigen bodem’ lijkt me niet passend voor deze muziek. de band ambacht kreeg echter wel het publiek aan het dansen. hun muziek werd als ‘toegankelijk’ betiteld. wat wil je nog meer als je meedoet aan een nederpopprijs? daarbij wil ik ook nog zeggen dat hannelore absoluut aan haar podiumpresentatie moet werken. het wisselen van instrumenten kan geen excuus zijn voor het niet maken van contact met het publiek. tijdens het verwisselen kan er zeker wel ?©?©n bandlid de aandacht van het publiek trekken lijkt me, dit hoeft niet eens hannelore zelf te zijn. en zingen met een flesje water in je hand..? dat getuigt toch zeker wel van enige arrogantie..


  Maak melding

 13. Petra, sinds wanneer is ‘zingen met een flesje water in je hand’ een teken van arrogantie? Had ze nu een fles wiskey in haar handen gehad… Hou het niveau van deze discussie een beetje hoog aub


  Maak melding

 14. in mijn ogen kwam het arrogant over. ik vind dat je als artiest representatief over moet komen, en niet alsof je in je huiskamer aan het zingen bent. ik vermeld alleen maar hoe het op mij over kwam, als publiek


  Maak melding

 15. Joren, helaas moet ik petra bijstaan… Bedenk eens wat artiesten die met water in de hand staan te zingen… Ik vind het tof dat je hannelore zo goed beschermt, maar zingen met een flesje water in je hand komt toch echt niet heel erg professioneel over. Hoe goed ze ook kan zingen. Niet dat dit een punt is dat ze op had moeten verliezen, maar zeker wel interessant in de discussie met het oog op het optreden straks op een groot festival.


  Maak melding

 16. Katrijn, we weten dat je een Hannelore fan bent, maar je kunt Geronimo en Petra hierin toch geen ongelijk geven? Het gaat er niet om dat er moeilijk over gedaan wordt, het viel gewoon op. En inderdaad stoorde mij dit ook.

  Bovendien heeft Petra volledig gelijk over alles wat ze noemde.

  Overigens heb ik zojuist gelezen dat Ambacht bezig is met een volledig album op te nemen. Als de nummers zo goed zijn als het optreden van vrijdag komen die jongens er vast wel.
  Houd ze in de gaten!
  Hoe laat moet Hannelore eigenlijk spelen op dat festival?


  Maak melding

 17. Ik doe niet mee met jullie discussie maar ik feliciteer (met pijn in m’n hart weliswaar, maar daarom niet minder gemeend) Hannelore van harte met het winnen van de Nederpopprijs. Drie op rij, dat is natuurlijk klasse en een geweldige prestatie.
  Pijn in m’n hart omdat ik als Ambachtfan ??n Zwollenaar ‘mijn’ band niet in ‘mijn’ stad zie optreden; en daar kan ik wel om janken. Ik had het Zwolle zo gegund…


  Maak melding

 18. Interessante discussie inderdaad.
  Ik vraag me af of ik, als zijnde iemand van de organisatie, aan deze discussie moet mee doen. Ik wil wel even reageren op de reacties over de benaming VanEigenBodem en de Nederpopprijs. Hoewel, op onze site staat alles ook prima beschreven. Maar oke:
  Nederpopprijs Van Eigen Bodem is de enige prijs voor muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide (!!!) daarvan. De prijs heeft tot doel muzikanten podiumervaring (!!!) op te laten doen en de positie van de muziekstroming nederpop, zijnde pop/rock/r&b/etc. in je moerstaal, te verstevigen.
  Dus zelfs Zuid-Afrikaans zou kunnen (daar gaat je Benelux-prijs). Wij als organisatie denken niet in grenzen. VanEigenBodem zal dan ook helemaal niet zo nationalistisch zijn zoals sommige van jullie opperen.
  Verder: de naam Nederpopprijs schept misschien de verwachting dat het gaat om pop, maar ook hierin zijn er bij ons geen grenzen. Geen grenzen in muziekstyl!
  Daarbij hebben wij een jury samengesteld met mensen die idd verstand hebben van muziek. De criteria waarop werd gelet zijn met zorg samengesteld en sluiten geen styl of genre buiten.
  Ik begrijp dat Hannelore misschien geen ‘festivalmuziek’ (?) is in jullie ogen, maar ook op het festival VanEigenBodem hebben wij geen grenzen in muziekstyl. Daarbij is het festival tevens gericht op een stuk theater/cultuur, wat dit jaar meer aanwezig zal zijn. Voor ons een uitdaging om de line-up zo in elkaar te zetten dat iedereen goed tot zijn recht komt. Geen zorgen voor jullie dus.

  Verder heb ik erg genoten van de avond en heb ik wederom veel talent gezien. Ik denk dat alle finalisten (en zelfs bandjes uit de voorrondes) grote potentie hebben groter te worden. Zo zijn er ook bandjes van vorig jaar die nog steeds aan de weg timmeren, en met veel plezier.

  Tot slot: ondanks dat het vooral lijkt te gaan om een wedstrijd gaat het er bij de Nederpopprijs voornamelijk om om mensen/artiesten/bandjes podiumervaring op te laten doen. Zowel in de cafe’s tijdens de voorrondes, in het popcentrum tijdens de finale, als op het festival. Wedstrijd of niet: mijn belang is dat de mensen plezier hebben in het spelen en een leuke avond hebben! En naar mijn mening hebben de finalisten een leuke avond gehad (althans dat zeiden ze mij)

  Met vriendelijke groeten,
  Carla


  Maak melding

 19. We kunnen natuurlijk eeuwig blijven discussieren en dat is ook leuk, maar ja ze heeft toch gewonnen. Het is gewoon jammer dat er niet verder wordt gekeken, de podiumpresentatie lijkt mij minstens zo belangrijk. En eerlijk is eerlijk, die van Hannelore heeft die van haar waarschijnlijk in Belgie laten liggen. Ze kwam naar mijn idee nogal ongeinteresseert over, terwijl andere bands in ieder geval nog enig contact maakten met het publiek. Kijk er waren bands die het publiek plat speelde, zoals de eerste en laatste deelnemers, en mensen met een echte act. Daarom vind ik het zeeeer spijtig dat zo’n ongeinteresseerde … dan die prijs wint.
  De enige keer dat ik haar heb zien lachen is op de foto die hier op de site is geplaatst.
  Onterecht dus zeg ik  Maak melding

 20. Hoe belangrijk is dit nou allemaal zeg. Wat een gepiep, grow up.

  Volgens mij was het een hele leuke avond met een terechte winnares. Er is fijn gevoetbald buiten, de bands waren afwisselend en goed en het bier was ook lekker. Gefeliciteerd Hannelore!

  En, de teleurgestelde Ambachtfans zouden een stuk sjieker overkomen als ze gewoon stil boze brieven naar de organisatie zouden sturen en hun verdere treurige gezeur in een praatgroepje zouden uithuilen.

  Klaar nu?


  Maak melding

 21. Hahaha en die arme organisatie maar zielige brieven lezen. Dat gun ik die mensen ook niet. Die mensen hebben alleen maar hun best gedaan er een leuke avond van te maken. Daarvoor trouwens ook mijn complimenten. Op de avond zelf was de sfeer uitstekend te noemen. Trouwens: leuke dames, die dames met de kaas!
  De groeten,
  Tjeerd


  Maak melding

 22. Eigenlijk zou ik niet moeten reageren op dit gedoe want wat zo is, is nu eenmaal zo. Ik feliciteer Hannelore en haar band met haar overwinning al had ik liever Mama Roux of Stereotypes zien winnen (gezien podiumpresentatie, contact met publiek en mate van positieve energie). Ik distantieer me van negatieve/kwetsende reacties naar Hannelore dan wel de Nederpopprijs/Van Eigen Bodem van mensen die klaarblijkelijk liever een ander hadden zien winnen. Ik weet in ieder geval dat onze fans ons steunen en zich niet bezig houden met zulke kinderachtige uitlatingen. Een wedstrijd is een wedstrijd en er kan er maar ?©?©n de winnaar zijn. (Henny Huisman, red.)

  Groetjes, Jorn (ambacht)


  Maak melding

 23. Fokko, ik ben blij dat j?­j in ieder geval niet gewonnen hebt. Je reactie slaat kant noch wal. Zoals ik al eerder vertelde: de mensen die op dit forum klagen dat Ambacht niet gewonnen heeft, zijn enkel mensen die op die avond hun mening over Ambacht gevormd hebben. Misschien dat je een beetje gefrustreerd bent dat j?­j niet zo vaak genoemd wordt in de discussies, maar dat mag geen reden zijn om zo uit je nek te kletsen. Wat nou, stille brieven sturen? Iedereen mag van mij weten dat Hannelore niet de terechte winnares is naar mijn idee. Ambacht, JA! Je komt zo niet echt professioneel over in ieder geval. Mede doordat je niet eens een mening onderbouwt. Grow zelf up, Fokko (doe dat ook in je muziek aub)


  Maak melding

 24. Nee Fokko, jouw reactie raakt nergers op (is dit normaal nederlands?). Vraag me af hoe je ergens OP kunt raken?

  Biertje is prima! Die staat!


  Maak melding

 25. Hoi allemaal…

  Vandaag heb ik pas voor het eerst de reacties bekeken met betrekking op de nederpopprijs. Het is leuk om te zien hoe het bij sommige mensen leeft! Ikzelf heb expres geprobeerd om vooraf zo min mogelijk mee te krijgen van alle discussies omdat er toch een bepaalde druk op je wordt gelegd. Het grappige is dat dit enkel en alleen het gevolg is van de ‘wedstrijd’. De vrijdagavond in Hedon (finale) was voor mij echt geweldig, zeker ook omdat ik me de gehele tijd niet heb beziggehouden met winnen/verliezen. Gewoon een superavond met leuk publiek, diverse goede muziek en een fijne zaal. Pas na de show had ik het gevoel dat we een kansje hadden, maar omdat we via stemmen in de finale zijn gekomen was ik al dankbaar voor het feit dat we in het Hedon konden spelen. Alle artiesten/bands die aan de prijs hebben meegedaan hebben namelijk hetzelfde doel: zoveel mogelijk spelen en proberen op hun eigen manier iets toe te voegen aan de wereld die muziek heet. Ik kan daar alleen maar respect voor hebben en wens dan ook alle bands alle succes toe. Ook wil ik iedereen bedanken voor de stemmen en reacties. We hebben dankzij deze prijs weer ontzettend veel geleerd en nemen dit mee naar onze volgende show. En de volgende keer … liever geen wedstrijd maar gewoon een avondje ouderwets knallen!

  Hopelijk tot de volgende show… come check us out!

  Dennis (bassist/skippybal van Ambacht)  Maak melding

 26. Kan er iemand alvast enkele regen-jekkers voor Hannelore en haar band klaarleggen. Van die goeie, waterdichte die bestand zijn tegen rotte eieren en lauw bier.
  ;D
  ’t Is niet omdat ze in Belgie op geen enkel festival mag spelen dat de Vlamingen hun rommel aan ons moeten opdringen.
  Ze gaat speciaal naar een theaterschool om emoties te l?©ren, dat is iets anders dan muzikanten die w?©l recht uit het hart spelen.  Maak melding

Reageer