Vijf Zwolse bands naar halve finale De Doorbraak

Zwolle – Afgelopen periode konden bands uit West-Overijzzel zich aanmelden voor De Doorbraak, dè popprijs van Overijssel, georganiseerd door Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). De jury heeft tien talentvolle bands geselecteerd die met elkaar de muzikale strijd aan gaan tijdens de halve finales op 11 en 18 mei in Kampen en Deventer. Het doel is het bereiken van de finale in popodium Hedon in Zwolle.

Tijdens de eerste halve finale op 11 mei in ’t Ukien in Kampen betreden de Zwolse bands Everbreak, Ingmar Glerum, Fiber en Khebaus en de Deventer band LICK het podium. De zaal gaat open om 20.30 uur en de entree is gratis. Een week later, op vrijdag 18 mei, wordt de wedstrijd voortgezet in het Burgerweeshuis in Deventer. Hier staan De Nieuwe Stempel (Raalte) en Userius (Zwolle), die eerder al een plek in de halve finale behaalden door het winnen van de Wraak van Salland en BurgerBandClash. Zij worden aangevuld met Roo (Rouveen), Undawn (Dedemsvaart) en Wilhelmfreddie (Deventer). Ook hier gaat de zaal open om 20.30 uur en is de entree gratis.


Een professionele jury bepaalt welke vijf bands door mogen naar de finale op vrijdag 25 mei in Hedon te Zwolle. Verder zijn er prijzen voor ‘Muzikant van de Avond’ en ‘Drummer van de Avond’.
Alle finalisten worden opgenomen in het talentontwikkelingsprogramma van Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Zij krijgen bandcoaching en bemiddeling voor optredens op verschillende podia en festivals. De winnaar krijgt daarnaast studiotijd bij Geluidsstudio.com.
De Doorbraak wordt mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel.

Artikel delen:

Reageer