IKEA opent in 2014 de deuren in Zwolle

Zwolle – De Zweedse meubelgigant IKEA en burgemeester en wethouders van Zwolle zijn het eens geworden over een aantal aanpassingen in het Programma van Eisen IKEA Hessenpoort. Dat schrijft RTV Oost dinsdag. De gemeenteraad moet nog akkoord gaan met die plannen, maar dan staat niets de komst van de IKEA nog in de weg.


© Tjalling

De winkel moet in 2014 haar deuren openen. De ontwikkeling van de plannen heeft een tijd stilgelegen vanwege de crisis, maar medio 2011 zijn de plannen weer opgepakt. Het oorspronkelijke plan is op twee punten aangepast. Zo wordt de vestiging een pilotproject dat speciaal voor Zwolle is ontwikkeld. De winkel is compacter, het magazijn is volledig geautomatiseerd en de parkeerplaatsen zijn niet in maar naast de winkel gelegen. Ook komt er een herkenningsmast van maximaal 40 meter hoog. Ook moet er een aansluiting van de N340 met de A28 komen. Het college heeft de raad gevraagd akkoord te gaan met die aanpassingen.

Artikel delen:
Reacties 27
 1. Heel fijn, al ben ik wel benieuwd of de aansluiting met de N340 door de raad komt. Dat kost volgens mij nog wel flink wat geld, al dat asfalt


  Maak melding

 2. Eehm zo uniek is dat ‘parkeerplaats naast het gebouw’ ook niet… Hengelo heeft dat toch ook al?
  Maar ik ben benieuwd naar deze vestiging en ga er zeker een keer kijken als hij er staat!


  Maak melding

 3. @zwolluh, hij had er idd al kunnen staan maar ikea stelt eisen, ze wilden niet naar de voosterpoort want ze willen een zicht locatie. Zwolle heeft alleen niet willen meewerken/voldoen aan die eisen al die jaren.

  En idd in hengelo zijn de parkeerplaatsen er ook naast en als ik me niet vergis in duiven ook.  Maak melding

 4. Die nieuwe aansluiting van de N340 op de A28 wordt niet gerealiseerd ten behoeve van Ikea, maar is een apart (provinciaal) project. Zie ook:
  http://www.overijssel.nl/actueel/nieuws-wegen/werk-weg/n340-vlotter/

  en deze mooie visualisatie:
  http://demo.drupsteen.com/n340vka/
  Wat in het artikel bedoeld wordt is dat deze nieuwe aansluiting van essentieel belang is voor een goede ontsluiting van Ikea, vanwege de grote verkeersaantrekkende werking.

  Verder vraag ik me af, of het bedrijfskavel groot genoeg is om het parkeren volledig op maaiveldniveau naast de winkel te laten plaatsvinden. Waarschijnlijk is een parkeerdek of -garage nodig.


  Maak melding

 5. Hele coole visualisatie inderdaad Arjen!

  Maar wel goed nieuws dat de Ikea er komt! Eindelijk goede concurrentie voor de veel te dure meubelzaken!
  En inderdaad voor de werkgelegenheid ook zeker goed!


  Maak melding

 6. De pilot store houdt in dat er getest wordt met een aantal voor IKEA unieke concepten in het aanbieden van informatie aan de klant en de optimalisatie van enkele processen. Het wordt de eerste winkel in de wereld waar er mee gewerkt gaat worden. Wanneer dit slaagt zullen de rest van de IKEA’s volgen.  Maak melding

 7. Dat van het parkeren snap ik ook niet… Ook in Groningen parkeer je naast/voor/achter de IKEA en niet er in/onder/boven.


  Maak melding

 8. @Arie,

  Vd Valk staat op “poten”, je kijkt er onderdoor.

  Jammer dat het niet zo’n Ikea wordt als in Amersfoort. Dat vind ik toch wel de meest fijne Ikea vergeleken met Groningen, Duiven en Hengelo.
  Maar hopelijk slaat de pilot aan en hebben wij een wereldprimeur 😀

  En als het parkeerdek te klein is bouwt Ikea net zoals in Duiven er een parkeergarage bij om klanten te trekken.


  Maak melding

 9. pffff 2014 lekker dan moeten we nog eens zolang wachten,zeker omdat ze dan tijd genoeg hebben om weer van mening te kunnen veranderen.word soms zo moe van al die onzin,neem een ander in de zeik en zijn er ook nog mensen die dan zeggen he he eindelijk!!!ikea zegt dat ze in 2014 openen maar ik geloof er niks van!


  Maak melding

Reageer