Bedrijfsleven vrijwilliger op Bevrijdingsfestival Zwolle

Zwolle – Vuilnisbakken verdelen over het festivalterrein: de Zwolse wethouder René de Heer en een achttal directeuren van bedrijven in de Overijsselse hoofdstad waren er woensdagmorgen maar druk mee op Park de Wezenlanden. De spontane oproep aan het bedrijfsleven via Twitter was bedoeld om de aandacht te vestigen op de vele vrijwilligers die het welslagen van het grootste Bevrijdingsfestival van Nederland mogelijk maken. Niet alleen directeuren uit het bedrijfsleven deden mee, ook oud- topschaatser Erben Wennemars was van de partij.

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_2.jpg

Meewerken leek de wethouder, die onder meer verantwoordelijk is voor evenementen in Zwolle, een goede manier om te ervaren wat er komt kijken bij het organiseren van een grootschalig feest als het Bevrijdingsfestival. Zaterdag 5 mei worden er 150.000 bezoekers verwacht op de evenementenlocatie in Park de Wezenlanden. Om het park festivalklaar te krijgen werkt een grote groep vrijwilligers dagenlang hard voor de inrichting van het terrein en de opbouw van de podia. Wethouder De Heer: “Het Bevrijdingfestival is een evenement dat niet kan bestaan zonder de inzet van vele vrijwilligers. Ik vind het belangrijk om daarop te wijzen, vandaar mijn actie.”

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_6.jpg

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_5.jpg

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_1.jpg

Nadat de Zwolse wethouder via Twitter wereldkundig maakte dat hij als vrijwilliger mee zou werken, volgden binnen een paar uur enthousiaste reacties én aanmeldingen van een aantal Zwolse directeuren. Zij ondersteunen wethouder De Heer op woensdag bij de opbouw van het festivalterrein.

vuilnisbakken_bfo2012.jpg
Via Twitter @BFO_5mei

Marius Woldberg, voorzitter van de stichting Bevrijdingsfestival Overijssel, is blij met dit extra vrijwilligersteam. “Mooi dat deze mensen op deze manier extra aandacht vestigen op het belang van ons vrijwilligersteam. En ze moeten deze woensdag ook echt aan de bak: letterlijk en figuurlijk, want ze gaan vuilnisbakken plaatsen op het festivalterrein.”

Wethouder De Heer: “Ik ga proberen hier een jaarlijks terugkerende actie van te maken. Het zou mooi zijn als steeds meer mensen uit het bedrijfsleven, zowel werkgevers als werknemers, vrijwillig meehelpen aan het mogelijk maken van evenementen en gebeurtenissen die Zwolle zo’n bijzondere stad maken.”

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_3.jpg

02-05-2012_containers_voor_bfo_rene_de_heer_4.jpg

Artikel delen:
Reactie 1

Reageer