Steun voor Kunst & Cultuur Overijssel (KCO)

Zwolle – In april werd het duidelijk: De organisatie die al meer dan 50 jaar kunst en cultuur in Overijssel ondersteunt, is niet opgenomen in de concept cultuurnota van de provincie Overijssel. Kunst & Cultuur Overijssel (KCO) liet het er niet bij zitten en vroeg deze keer zelf steun. Meer dan 600 personen en organisaties laten de provincie met een zienswijze weten dat KCO een plek in de nota en dus het beleid moet krijgen. 

Door een e-mailactie probeerde KCO zo veel mogelijk zienswijzen te verzamelen. Met  meer dan 600 reacties die aangeven dat zij het belangrijk vinden dat Kunst & Cultuur Overijssel onderdeel blijft van het provinciale beleid is dit zeker geslaagd.  De mensen die gereageerd hebben vinden de professionele ondersteuning die KCO biedt belangrijk met haar overkoepelende netwerk, kennis en brede Overijsselse blik en zijn van mening dat KCO bijdraagt aan een stevige culturele infrastructuur, die voor de provincie van grote toegevoegde waarde is.


Op 11 april kwam de concept cultuurnota van de provincie Overijssel aan de orde in Provinciale Staten. Tot en met 2 mei hebben belanghebbenden de gelegenheid om hun zienswijze op de nota in te dienen bij de provincie. Deze worden meegenomen bij de invulling van de definitieve nota die op 11 juli 2012 door Provinciale Staten vastgesteld wordt. De uitdaging is nu aan de provincie om al deze zienswijzen mee te nemen in haar overwegingen. De zienswijzen worden op 2 mei om 12.30 uur aangeboden door Henk Moes (directeur KCO) aan Gedeputeerde Hester Maij bij de receptie van het provinciehuis.

Artikel delen:

Reageer