5000 volgers voor twitteraccount gemeente Zwolle

Zwolle – Meer dan vijfduizend mensen volgen sinds begin mei de @Gemeente_Zwolle op Twitter. Via Twitter verstuurt de gemeente onder andere links van persberichten en aankondigingen. Ook legt de gemeente via dit medium haar oor te luister bij berichten en vragen uit de stad, en reageert waar mogelijk.

Steeds meer mensen communiceren en volgen het nieuws via social media. Gemeente Zwolle speelt dus in op een trend. In vergelijking met andere gemeenten neemt Zwolle op het gebied van het inzetten social media zelfs een vooraanstaande positie in. Het aantal van vijfduizend volgers staat in schril contrast met het aantal mensen dat de gemeente op Twitter volgt: nul. Via zogeheten lijsten, die via de Zwolse Twitterpagina oproepbaar zijn, zijn de twitterberichten te vinden van onder meer wethouders, projecten en programma’s van de gemeente Zwolle.

Behalve een Twitteraccount heeft de gemeente ook pagina op Facebook. Inmiddels hebben ruim 440 Facebook-abonnees deze pagina ‘geliked’. Ze volgen daardoor automatisch alle berichten van de gemeente op dit populaire medium. Ook kan iedereen zelf foto’s, berichten en aankondigingen die ze met de stad willen delen op onze Facebookpagina zetten.

Artikel delen:

Reageer