De Staat met Psycho Disco Tour in Hedon

Zwoile – Na een succesvolle tour in een 10-tal clubs afgelopen najaar plakt de Nijmeegse rockband De Staat er nog dunnetjes een strakke tour aan vast dit voorjaar. De “Psycho Disco Tour” trapt donderdag 10 mei af in poppodium Hedon en loopt geruisloos over in een festivalseizoen in binnen,- en buitenland.

Het album Machinery van De Staat, die nog een belangrijke hoofdrol speelde tijdens hun optreden in de Alpha-tent op Lowlands afgelopen editie blijft deze keer thuis. Nieuw werk is in de maak en de Staat heeft al aangegeven dit eerst live te willen spelen voordat ze de studio induiken. Een optreden van de heren is op zichzelf al indrukwekkend genoeg, maar als je dan ook nog vers materiaal voor je kiezen krijgt weet je zeker dat je waar voor je geld krijgt.

BIRTH OF JOY

Rock met psychedelische invloeden is wat voorprogramma Birth of Joy maakt. Onlangs nog te zien in DWDD en een vers debuutalbum op de planken. De supportact is een persoonlijke keuze van De Staat zelf, die dit onstuimige rock ‘n’ roll trio-met-orgel al een tijdje volgt. “Wij touren altijd het liefst met bands die toffe muziek maken waar we zelf ook van houden. Zo begonnen we met Go Back To The Zoo, Shaking Godspeed, Death Letters, en nu vinden het we het heel tof dat Birth of Joy met ons mee wil doen.”, aldus frontman Torre Florim van De Staat.

DE STAAT + SUPPORT: BIRTH OF JOY
Locatie : Poppodium Hedon, Zwolle
Wanneer : Donderdag 10 mei
Aanvang : 21:00
Entree : €17,50 (excl. € 1,- servicekosten)

Kaarten zijn te bestellen via www.hedon-zwolle.nl, of te koop bij Plato en VVV te Zwolle.

Artikel delen:

Reageer