Bevrijdingsfestival Zwolle krijgt gestalte

Zwolle – Op Park de Wezenlanden zijn de vorderingen van de opbouw voor de 22e editie van het Bevrijdingsfestival Overijssel goed te zien. Over 3 dagen barst op 5 mei weer het Bevrijdingsfestival in Zwolle los. 

bfo_4.jpg

Al vorige week begon de organisatie, onder leiding van Niek van der Sprong, met de opbouw van het festivalterrein in het Zwolse stadspark. Pontons werden in de vijver van het park gelegd en containers en portacabins werden naast de skatebaan van het park gezet. De komende dagen zal het nog een drukte van jewelste zijn achter het provinciehuis bij de Wethouder Alferinkweg om het op Bevrijdingsdag weer een mooi feest te laten worden voor de 150.000 festivalbezoekers die in Zwolle verwacht worden. De weersverwachting voor zaterdag is nog niet geweldig, maar er lonkt een zonnetje aan de horizon en het lijkt droog te worden. Het wordt 5 mei maximaal een graad of 12. Het programma en veel nieuws over het Bevrijdingsfestival in Zwolle vindt u bij het menu-item Bevrijdingsfestival.

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_3.jpg

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_2.jpg

bfo_2.jpg 

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_1.jpg

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_5.jpg

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_4.jpg

02-05-2012_opbouw_bfo_terrein_6.jpg

bfo_3.jpg

bfo_1.jpg

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Volgens mij wordt het allemaal een beetje te groot. Ik begrijp wel dat je elk jaar een beetje moet groeien om mensen geïnteresseerd te houden, maar het houdt een keer op. Nu is de sfeer nog altijd wel relaxed, maar dat zou zo een keer kunnen omslaan. De groei van Koninginnedag in Amsterdam is ook een halt toegeroepen.


  Maak melding

 2. @Mike70, ik denk dat de organisatie zelf heel goed ziet, dat er een max zit aan het aantal bezoekers. Was het niet 2 jaar geleden dat je op een gegeven moment het terrein niet meer op kon?
  Dus er wordt wel degelijk gekeken naar het aantal bezoekers.

  Met name de dagen dat iedereen vrij is, zijn over het algemeen het drukst. En dan zeker als het ook nog heel mooi weer is.

  En het weer zal dit jaar er dit jaar volgens mij voor zorgen dat het niet te druk wordt.


  Maak melding

 3. En het weer zal dit jaar er dit jaar volgens mij voor zorgen dat het niet te druk wordt.

  Dat zei mijn Marcel ook idd maar festivalgangers zijn volgens mij nogal die hards, weer of geen weer. Verschil is natuurlijk alleen wel dat dit een gratis festival is…


  Maak melding

 4. @Natascha, ik denk ook dat de “echte” festival gangers er zeker zijn. Maar ik denk dat juist de groep “overige”bezoekers minder zal zijn.
  Het weer zal zoals het er nu naar uit ziet volgens mij net zo zijn als vandaag tot nu toe, dus niet veregend, alleen zal de temperatuur nog iets lager zijn.


  Maak melding

 5. Ja zoiets idd Ingrid, Tja ik sluit me bij je aan, ik wens iedereen veel plezier maar die drukte is voor mij niet weggelegd…


  Maak melding

 6. Was het niet 2 jaar geleden dat je op een gegeven moment het terrein niet meer op kon?

  Dat gaat irritaties geven als er 1000 man voor de hekken staan te wachten totdat ze weer naar binnen kunnen.


  Maak melding

 7. :DHaha:D wordt heel slecht weer heb ik gehoord, kan niet elk jaar goed weer zijn. Maak allemaal maar een regendansje 😀


  Maak melding

 8. Nazi-Duitsland werd niet verslagen op de stranden van Normandië, maar op de Russische vlaktes.Het Rode Leger zorgt voor 85 % van alle Duitse verliezen.En wie veroverden de hoofdstad van de Nazi??s, Berlijn?Uh, de Russen?De Russen op 30 april 1945 de ⤽Reichskanzlerei⤝ in Berlijn bestormen en een eind maken aan Nazi Duitsland.Zonder de opoffering van het Rode Leger in de Tweede Wereldoorlog zou Europa nu waarschijnlijk een groot concentratiekamp zijn geweest.Elke Europeaan zou elke dag moeten bidden en de Sovjet bedanken voor het feit dat hij de nazi heeft vernietigd en hem heeft bevrijd.


  Maak melding

Reageer