738 afvalzakken met zwerfafval

Zwolle – De Zwolse buurten, winkelgebieden en watergangen zijn stuk schoner door de opschoonacties van scholieren, vrijwilligers en bewoners in de grootschalige schoonmaakweek. Elke dag werden er op verschillende locaties tal van schoonmaakactiviteiten gehouden.

15-03-2010_schoonmaak-aktie_wc_holtenbroek_3.jpg

Van maandag 15 tot en met zaterdag 20 maart hebben 2200 deelnemers maar liefst 738 grote afvalzakken gevuld met zwerfvuil. Tijdens de opruimacties zijn verschillende bijzonder zwerfafval aangetroffen zoals een televisie, stofzuiger, en pc-monitoren.

Getooid met oranje petjes, veiligheidshesjes en vuilniszakken gingen scholieren, vrijwilligers en bewoners de straat op tegen zwerfafval. Bijna 40 Zwolse scholen uit basis- en voortgezet onderwijs deden mee aan de schoonmaakweek. Onder begeleiding van leraren en ouders zamelen ze het zwerfafval in. De opschoonactie maakt direct onderdeel uit van het project maatschappelijke stage. Dat het onderwerp zwerfafval leeft blijkt uit de vele deelname van buurt- en wijkverenigingen voor deze actie. Ook natuur- en milieuverenigingen zoals wildbeheereenheden hebben hun steentje bijgedragen. In deze week werd ook in de eigen buurt opgeruimd.

Op de site www.zwolle.nl kan iedereen de activiteiten van de schoonmaakweek bekijken. Een barometer geeft elke dag aan hoeveel afvalzakken met zwerfafval door de deelnemers zijn ingezameld. Er werden elke dag foto’s van de activiteiten op de gemeentelijke site geplaatst.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)

2 gedachten over “738 afvalzakken met zwerfafval”

  1. Ja, ja . zo kan ik het ook. Ik zag schoolkinderen bij het Hanzebad en in Hanzeland alle prullebakken leeghalen en vervolgens het vuil in de zakken doen, dan heb je lekker snel een zak vol.

Reacties zijn gesloten.