Gratis WiFi tijdens Bevrijdingsfestival Overijssel

Zwolle – De provincie Overijssel biedt in samenwerking met Ziggo, Boerdam en Bevrijdingsfestival Overijssel de bezoekers van het Bevrijdingsfestival een gratis WiFi-verbinding aan. Zo kunnen festivalgangers van gratis internet gebruik maken. De technische realisatie is in handen van internet- en telefonieleverancier Ziggo.  

 

De provincie Overijssel vergroot hiermee de betrokkenheid van de inwoners bij de democratie. Wanneer bezoekers verbinding maken met het gratis netwerk en klikken op ‘vind je vrienden op BFO’, loggen ze automatisch in via het publieksplatform Jijenoverijssel.nl.  Hierdoor ontstaat een groot netwerk van betrokken festivalgangers die zo hun stem kunnen laten horen en de vrijheid online door kunnen geven (het thema van het BFO 2012 is immers ‘Vrijheid geef je door!’). Vrijheid is lang niet overal ter wereld vanzelfsprekend. In Nederland heeft iedereen vrij toegang tot internet.


95 procent van de huishoudens in Nederland heeft internet. 8,2 miljoen Nederlanders hebben mobiel internet. Sociale media als Twitter en Facebook zijn de belangrijkste fora om in vrijheid nieuws met elkaar te delen. Daarin wil de provincie Overijssel actief meespelen door ook online aanwezig te zijn en inwoners via deze actie op het Bevrijdingsfestival gratis internettoegang te geven. Vrijheid geef je, ook online, door!

Bekijk het BFO live online en geef het door via Facebook

Het Bevrijdingsfestival Overijssel wordt op 5 mei vanaf 11.00 uur live uitgezonden via www.jijenoverijssel.nl. Bezoekers van de site kunnen de uitzending op hun eigen Facebookaccount plaatsen. De meeste optredens van het hoofdpodium en de optredens van de overige podia worden live uitgezonden. Verder zijn er interviews met artiesten, betrokkenen en bezoekers, sfeerimpressies, achtergrondinformatie te zien. De stream is hierna nog een maand online te bekijken. In samenwerking met iGlowMedia zorgt Boerdam in opdracht van de Provincie Overijssel ervoor dat iedereen online ongestoord het festival kan volgen.

Bevrijdingsfestival OverijsselHet bevrijdingsfestival Overijssel vindt op 5 mei voor de tweeëntwintigste keer plaats in Park de Wezenlanden in Zwolle. Het festival wordt om 11.00 uur geopend met een optreden van Lenny Kuhr en Erwin Nyhoff, begeleid door jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel. Het festival telt diverse podia, meer dan 60 optredens, 850 vrijwilligers en naar schatting 150.000 bezoekers. Alle informatie over het festival is te vinden op www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. lekker vrij weer allemaal, nu nog even die hekken weghalen, en ald de verboden je eigen lunchtrommeltje mee te nemen borden. belachelijk toch, zo’n idealistisch aandoenlijk provenciaal feestje, waar keiharde commercie de boventon voert ipv het gevoel van vrijheid wat ze proberen uit te stralen. op elke hoek een beveiligingbeambte die er staat omdat jij misschien een fles colauit de supermarkt mee hebt “gesmokkeld”, omdat je de woekerprijzen daar niet wenst te voldoen. 2,50 per consumptie munt. voor een half bakkie lauwe pils. en een halve munt om naar een moerassig natgezeken toilet te kunnen gaan. je kan er over de hoofden lopen, en als je iets zegt tegen de persoon die een meter naast je staat kan die je niet verstaan omdat er teveel geluid wordt geproduceerd. “Maar gratis internet tekent je vrijheid.”


  Maak melding

 2. @vd laan

  Voor niets gaat de zon op (goed, wel gratis Wifi). Wie weet kan je wel blokjes kaas krijgen voor die munten. Kan je ook uitstekend je oren mee dichtsmeren 😀


  Maak melding

 3. @Desi: Drankomzet vormt het belangrijkste deel van het budget bevrijdingsfestival. Als iedereen de mogelijkheid zou hebben om zelf drankjes en eten mee te nemen, zou het festival fors moeten inkrimpen.

  Je hebt gratis toegang tot een festival met meer dan 40 acts. Daar mag best wat tegenover staan.


  Maak melding

Reageer