Landstede Kinderopvang ontwikkelt Sport en Spelboek

Zwolle – Afwisselende sport- en spelactiviteiten organiseren? De pedagogisch medewerkers van Landstede Kinderopvang hebben er geen moeite meer mee. Dankzij het speciaal ontwikkelde Sport en Spelboek kunnen ze uit meer dan 100 activiteiten kiezen. Sportervaring is niet nodig.

Het Sport en Spelboek, ontwikkeld door de Werkgroep Sport van Landstede Kinderopvang, biedt de Landstede-bso’s een uitgebreid overzicht van op de leeftijd afgestemde sport- en spelactiviteiten. Voor de jongsten (4 t/m 6 jaar) gaat het om spellen waarbij elkaar leren kennen, samenwerken, behendigheid en muziek centraal staat”, vertelt Sjura Bergman namens de werkgroep. “De kinderen van 7 jaar en ouder maken kennis met verschillende sporten, zoals voetbal, hockey, tennis, basketbal, handbal, badminton en korfbal. Tijdens de activiteit worden er verschillende aspecten van de betreffende sport geoefend.” 


Kinderen variatie bieden

Volgens Bergman voorziet het boek in een behoefte: “Het is voor onze pedagogisch medewerkers niet makkelijk om elke dag nieuwe activiteiten te bedenken. Met dit boek hebben ze nu een overzicht van de spellen en sporten die ze per leeftijdsgroep kunnen organiseren. Ze kunnen de kinderen dus veel variatie bieden en ieder kind in staat stellen te ontdekken wat hij of zij leuk vindt om te doen.”

Het Sport en Spelboek is één van de initiatieven van de Werkgroep Sport. “Sport- en spel is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Daarom is Bewegen – naast Natuurbeleving – een speerpunt van ons. Bergman: “Zo kunnen de oudere kinderen van een aantal Zwolse Landstede-bso’s sinds kort kennismaken met volleybal en – als ze dat willen – professionele volleybaltrainingen gaan volgen.”

Landstede Kinderopvang

Landstede Kinderopvang biedt opvang voor kinderen van 0-12 jaar en heeft meer dan 20 locaties in Flevoland en Overijssel. “Bij ons krijgen kinderen alle ruimte om te groeien. Daarbij laten we ons inspireren door de pedagogische visie Reggio Emilia die uitgaat van wie kinderen zijn en wat ze kunnen”, aldus Bergman.

Artikel delen:

Reageer