Historische avond over Buurtschap IJsselzone

Zwolle – Op donderdagavond 10 mei 2012 organiseert het Historisch Centrum Overijssel een historische avond over Buurtschap IJsselzone. Jan Gulikers en Ad van Halem geven een karakteristiek van de oude buurtschappen Spoolde, Schelle en Oldeneel en gaan in op de geschiedenis van de Spoolderberg, landgoed de Schellerberg, het Engelse Werk, het Katerveer en de Willemsvaart.

ijsselzone.jpg

Ruime aandacht wordt besteed aan de nieuwe natuurgebieden en de toekomstige projecten in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’. Organisaties als Vitens, Waterschap Groot Salland, Staatsbosbeheer en Landschap Overijssel zijn nauw betrokken bij de toekomstige ontwikkelingen in dit aantrekkelijke buitengebied aan de rand van de stad. De lezing wordt geïllustreerd met veel fraaie foto’s van dit oude cultuurlandshap tussen de stad en de IJssel. Tevens zullen interessante fotomontages over de situatie in 2015 te zien zijn.

Over de sprekers

Jan Gulikers en Ad van Halem zijn de auteurs van het boek ‘Buurtschap IJsselzone, de voortuin van Zwolle’ dat in  2010 is verschenen. De avond begint om 20:00 uur en is rond 22:00 uur afgelopen.

Deelname is gratis. Aanmelden is niet nodig. Van Wevelinkhovenstraat, Zwolle. Vrij parkeren. 

Historische Avonden

De lezing is onderdeel van de Historische Avonden, een lezingenreeks over de geschiedenis van Zwolle geïnitieerd door 5 historische organisaties. Voor meer informatie kijk op: www.historischcentrumoverijssel.nl.        

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Klinkt mij leuk in de oren, maar waar wordt het precies gehouden?
  Van Wevelinkhovenstraat is mij te lang om bij alle adressen aan te bellen… 🙂


  Maak melding

 2. Ha, dat helpt wel om de geografische richting aan te geven.. 🙂
  Ik wist niet dat daar HCO zat – zelfs met eigen gebouw enzo…. had er nog nooit van gehoord. Maar dan nu toch de primeur 🙂


  Maak melding

 3. Me, het gebouw is op zich de moeite van een bezoekje waard. Ze hebben vaak boeiende tentoonstellingen en lezingen en als je geïnteresseerd bent in je stamboom of ander historisch onderzoek, dan moet je ook daar zijn. Veel plezier.


  Maak melding

Reageer