Zwolle herdenkt 4 mei de gevallenen

Zwolle – Traditiegetrouw vindt op 4 mei vindt een gedachtenisbijeenkomst plaats in de Oosterkerk, Bagijnesingel 17, van 18.30 tot 19.00 uur.

4_mei_2012.jpg

Aansluitend vertrekt De Stille Omgang om 19.15 uur vanaf De Spinhuisbredehoek. Verzamelen en opstellen vindt plaats tussen 19.00 en 19.15 uur. De tocht eindigt bij het momument in het Ter Pelkwijkpark, waar de dodenherdenking en de kranslegging plaatsvinden. De burgemeester en enkele wethouders lopen mee in de tocht en wonen de dodenherdenking bij.

Op de route van de Stille Omgang wordt het verkeer opgehouden. Om de herdenking in alle rust te laten plaatsvinden, wordt de omgeving van het Ter Pelkwijkpark afgezet. Deze afsluiting geeft op 4 mei van 19.15 – 21.00 uur stremming voor al het verkeer.

Stadslijn 4 rijdt vanaf 18.00 uur niet over de Wilhelminasingel maar neemt een alternatieve route via de Eekwal, Kamperpoortenbrug, Pannekoekendijk. Aansluitend wordt de gebruikelijke route gereden.

De bushaltes aan de Wilhelminastraat en Kerkstraat vallen uit tot en met 5 mei. Alternatieve uit- en opstapplaatsen bevinden zich aan de Eekwal of bij winkelcentrum Diezerpoort.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Was het nog maar 2012. Toen was het nog heerlijk rustig in Zwolle. Ook met de reacties. Zucht… Wat verlang ik terug naar die tijd.


    Maak melding

Reageer