Buurt tegen komst speedhill op Park de Wezenlanden

Zwolle – De Zwolse PvdA stelt maandag mondelinge vragen aan het college over het nieuwe obstakel dat de gemeente wil plaatsen op de skatebaan bij Park de Wezenlanden. Deze speedhill wordt tegen de wens van veel gebruikers van de skatebaan binnenkort aangelegd.

De aanleg van de speedhill is slechts met één gebruiker afgestemd en PvdA raadslid Frankwin Mussche vindt dit een ongewenste situatie: ‘De skatebaan bij het park is erg populair bij jong en oud en als je daar dan wat wilt aanpassen moet je dat ook breed afstemmen. Het is jammer dat er naar de jongere skaters, die zich zelfs verenigd hebben in een stichting Skatend Zwolle, niet geluisterd wordt en zij te horen krijgen dat de speedhill sowieso geplaatst wordt. Wij vragen de wethouder daarom om eerst in gesprek te gaan met deze jongeren en als er geen draagvlak is voor deze speedhill, het obstakel dan ook niet te plaatsen.’

De speedhill wordt geplaatst in het midden van de skatebaan en is met name gericht op het vergroten van de snelheid. Dit past goed bij de skatestijl van oudere skaters, maar is voor de jongere skategeneratie met een andere skatestijl onbruikbaar en levert dus alleen maar tot onveilige situaties, volgens raadslid Mussche.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leg eens uit? Onveilige situaties…op basis van wat. Als journalist heb je dit zeker wel gecheckt, of quote je een paar (want dat zijn het) ‘gepasseerde’ (lees zich zelf belangrijk vindende) skaters.
    PS het is niet alleen een obstakel voor oudere skaters, maar ook voor jongere sporters geschikt (lees andere technieken als skate)
    Erg goed en breed onderbouwd artikel..NOT!
    Jammer!


    Maak melding

Reageer