Skaters tegen komst speedhill op Park de Wezenlanden

Zwolle – De Zwolse PvdA stelt maandag mondelinge vragen aan het college over het nieuwe obstakel dat de gemeente wil plaatsen op de skatebaan bij Park de Wezenlanden. Deze speedhill wordt tegen de wens van veel gebruikers van de skatebaan binnenkort aangelegd.

De aanleg van de speedhill is slechts met één gebruiker afgestemd en PvdA raadslid Frankwin Mussche vindt dit een ongewenste situatie: ‘De skatebaan bij het park is erg populair bij jong en oud en als je daar dan wat wilt aanpassen moet je dat ook breed afstemmen. Het is jammer dat er naar de jongere skaters, die zich zelfs verenigd hebben in een stichting Skatend Zwolle, niet geluisterd wordt en zij te horen krijgen dat de speedhill sowieso geplaatst wordt. Wij vragen de wethouder daarom om eerst in gesprek te gaan met deze jongeren en als er geen draagvlak is voor deze speedhill, het obstakel dan ook niet te plaatsen.’

De speedhill wordt geplaatst in het midden van de skatebaan en is met name gericht op het vergroten van de snelheid. Dit past goed bij de skatestijl van oudere skaters, maar is voor de jongere skategeneratie met een andere skatestijl onbruikbaar en levert dus alleen maar tot onveilige situaties, volgens raadslid Mussche.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Raar,

  De aanleg van de speedhill is slechts met één gebruiker afgestemd

  ,
  Miskleun gemeente wanneer dit echt zo is.


  Maak melding

 2. Misschien het skatepark wat uitbreiden en de speedhill er náást zetten? Lijkt me dat iedereen dan tevreden is!

  Die pool-of-death daar zouden ze mij ook niet op skates in krijgen. Ik ben dan ook blij, dat ze én een pool-of-death hebben én wat normale simpelere obstakels.


  Maak melding

 3. Kun je zien hoe er weer met geld gesmeten wordt door wethouders voor dingen die niet gewenst zijn.Maar jaZwolle had nog weer een positief saldo van een paarmiljoen over dus smijten maar weer met het geld over de balk voor onzinnige dingen.Laat de betreffende wethouder eerst eens gaan praten wat de wens is en niet onnodig zelf beslissen.Zet het ding anders bij het waterpartij in Zwolle zuid neer misschien zijn er daar liefhebbers voor


  Maak melding

 4. Wethouder Van As meldt maandagavond tijdens de raadsvergadering dat het aanleggen van de speedhill aan de orde is gekomen in het kader van het onderhoud. Er is afgestemd met een gebruiker, waar tot nu toe steeds mee is afgestemd.

  Nu inmiddels blijkt dat er ook een stichting Skatend Zwolle is, is de wethouder uiteraard bereid ook daarmee te overleggen en mocht blijken dat er veel bezwaren zijn tegen de speedhill, dan zal van aanleg worden afgezien.


  Maak melding

Reageer