Enorme belangstelling Open Huis Zonnehuis

Hoewel officieel het nieuwe Zorg- en Service Centrum ‘Het Zonnehuis’ in Stadshagen nog niet opgeleverd is, vond zaterdag onder enorme belangstelling toch een Open Huis plaats.


De kerk in het complex heeft een ovale bouwvorm

De bezoekers kregen vandaag een prima indruk van het nieuwe Zorg- en Service Centrum. De nieuwbouw is van veel faciliteiten voorzien zoals een ontmoetingsplein, winkeltjes, kerk, grand café, restaurant en internetcafé. Er is een open verbinding met de wijk en de maatschappij, waarin ruimte is voor ontmoeting, comfort, huiselijkheid en gezelligheid. Ook buurtbewoners kunnen gebruik maken van de diensten van het zorg- en servicecentrum.


Snoezelkamer


Huiskamer/pantry

Het oude zorg- en servicecentrum is sinds 1972 gevestigd aan de Zwartewaterallee en voldoet niet meer aan de huidige bouwkundige eisen. De wijze van zorg geven is in het nieuwe Zonnehuis anders en eigentijdser. In het nieuwe Zonnehuis is namelijk de keuze gemaakt voor een kleinschalige benadering. Cliënten wonen in wooneenheden van 8 – 10 personen, die een eigen huishouding voeren. Men kan bijvoorbeeld zelf koken en boodschappen doen. Een groep wordt begeleid door 1 à 2 medewerkers en elke cliënt heeft een eigen woning. Eind Augustus vindt de officiële opening plaats.


Modelwoning


Therapeutisch zwembad

Aantal foto’s meer bij ‘Lees verder’

 
De verscheidenheid aan bouwmaterialen en frisse kleuren binnen maakt het een prettig aanzicht


Na een lange rondleiding, tijd om even te zitten

Artikel delen:

Reageer