WVF wint van Be Quick ’28 in kwaliteitsarme stadsderby

Zwolle – Waar veel Zwollenaren vanmiddag zich richting Bevrijdingsfestiviteiten spoedden moesten de voetballers van WVF voor de competitie nog aantreden tegen Be Quick.

Zonder gebruik van de geluidsinstallatie kwamen er 2 “anonieme” teams op het veld. Programmaboekjes bleken er later alleen te zijn van de dames van Be Quick. WVF probeerde de eerste 20 minuten direct zijn stempel op de wedstrijd te drukken met leujke combinaties. Enkele goede kansen voor Saba Gwedelidze en Timon Beimers leverden echter geen vroege voorsprong op. Verder dan een schot van Nima Shimeri kwamen de gastheren nog niet. Hessel Berends bemoeide zich ook regelmatig met de aanvallen. Hij was scherp en speelde vanmiddag een goede partij. Toch duurde het nog tot de 31e minuut voor dat Richard Bouwmeester de 0-1 scoorde met een diagonale schuiver. Hij nam goed over en behield het overzicht nadat de bal voor zijn voeten sprong na een geblokt schot van Saba.

Het restant leverde veel emotie op van onze heren van de K-side. Scheidsrechter van Dijk zag in hun ogen te veel overtredingen tegen ons team over het hoofd. Geel trok hij wel voor Erik Nawijn na een overtreding op Richard Bouwmeester.

De tweede helft trachtte WVF snel de beslissing te willen forceren. Saba en Timon Beimers schoten beide kort na elkaar over het doel. In de 51e minuut schoot Saba dan toch een strakke voorzet hard in de touwen 0-2. Het leek of daarna de knop omging want het voetbal werd rommelig. Met enig fortuin kwam Be Quick op 1-2 via Nima Shimeri. Vooraf waren er al 3 inzetten geweest en zag onze achterhoede er niet goed uit! WVF probeerde om te schakelen maar had alle moeite. Passes kwamen vaak niet aan of werden niet begrepen. Be Quick nam reisico’s en wilde forceren. Arie Smit kreeg geel na zijn overtreding op Hessel Berends. Bas Buimer kon vrezen voor dezelfde sanctie na zijn charge op Marthijn van de Steege. Na een slechte of niet begrepen uitworp van keeper Wibo van Dijk kwam zo maar uit het niets de gelijkmaker op het bord 2-2 via Thijs Coenders. Verdedigend ruim onvoldoende van ons.

Toch kreeg WVF hierna de betere kansen, Marthijn en Saba wisten echter niet te scoren. René

Dorgelo werd vervangen door Serkan Sahinturk. Saba werd gevloerd door Frank Oosterhof, waarvoor laatstgenoemde geel ontving. Enkele goede aanvallen volgden in deze periode maar de eindpass was onvoldoende. Toch was het Saba Gwedelidze die snel reageerde op een pass van Hessel Berends. Hij kapte de keeper uit en scoorde beheerst de 2-3.

Serkan leek de score nog te verhogen maar gleed weg op het moment van schieten.

Over het geheel gezien een verdiende overwinning in een matige pot. Nu wel 3 punten en de mogelijkheid om volgende week thuis tegen Zwart Wit op de door Jan Jaap Kooistra gewenste 40 punten uit te komen.

Aanstaande dinsdagavond 19.30 uur eerst nog thuis tegen FC Zwolle (PEC ?).in het kader van ons jubileum. Een mooie gelegenheid om ons vlaggeschip te zien tegen de nieuwbakken eredivisieclub.

Bert Kamerman

Artikel delen:

Reageer