Bevrijdingsfestival Zwolle diverser dan ooit

Zwolle – De focus bij het Bevrijdingsfestival op Park de Wezenlanden ligt vaak bij het hoofdpodium en de bekende bands die daar spelen, maar er was deze dag veel meer dan dat! Zo waren er dit jaar ook weer succesvolle podia als dat van Hedon en Abbot. En het nieuwe drijvende podium van Buro Ruis. Het festivalterrein was deze 22e editie van het bevrijdingsfeest groter en werd nog beter benut.

 bfo_4_-_kopie.jpg

De Festival Boulevard werd goed bezocht. De nieuwe Theaterweide met als thema Avenue Liberté was een nieuw gedeelte op het Bevrijdingsfestival. Het barstte daar van de creativiteit en theaterstukken. Van aandoenlijk theater tot een bizar gebeuren, het was daar allemaal te vinden. De waterpartijen werden ook goed benut. Je kon er kanoen, of de nieuwe sport Stand Up Paddeling (SUP) proberen. Op het Familieplein en daar omheen waren tal van aktiviteiten voor jong en oud. Niemand hoefde zich te vervelen!

 05-05-2012_bevrijdingsfestival_7.jpg

_hdz0854-edit.jpg 

 05-05-2012_bevrijdingsfestival_9.jpg

Via Lees verder meer foto’s…

bfo_5.jpg

bfo_7.jpg

 bfo_6.jpg

bfo_8.jpg 

_hdz0839-edit.jpg

bfo_9.jpg

bfo_10.jpg

bfo_11.jpg

bfo_12.jpg

bfo_13.jpg

bfo_14.jpg

bfo_15.jpg

bfo_16.jpg

bfo_1_-_kopie.jpg

bfo_17.jpg

bfo_18.jpg

bfo_2_-_kopie.jpg

bfo_19.jpg

bfo_20.jpg

bfo_21.jpg

bfo_22.jpg

bfo_24.jpg

bfo_23.jpg

bfo_25.jpg

bfo_26.jpg

05-05-2012_bevrijdingsfestival_1.jpg

05-05-2012_bevrijdingsfestival_2.jpg

05-05-2012_bevrijdingsfestival_3.jpg

05-05-2012_bevrijdingsfestival_4.jpg 

05-05-2012_bevrijdingsfestival_5.jpg 

05-05-2012_bevrijdingsfestival_8.jpg 

05-05-2012_bevrijdingsfestival_6.jpg

Artikel delen:
Reacties 16
 1. muziek aanbod was slechter dan slecht, alleen Normaal stak met kop en schouders boven de rest uit . The band Rapalje moeten ze voor altijd verbannen van de festivals


  Maak melding

 2. Smaak royspi, smaak. En dat is bij iedereen GELUKKIG weer anders. Dus HET was niet slecht, JIJ vond het slecht!  Maak melding

 3. @royspi, ze zijn meerdere bevrijdingsfetivals, kijk volgens jaar bij de line-up van de andere festivals misschien is daarbij iets van jou gading.


  Maak melding

 4. Ik ben verre van “groen-links” maar vond het leuk. Vooral de variatie in het aanbod was goed.
  Gelukkig wisten veel mensen dat te waarderen.


  Maak melding

 5. Vond de line-up dit jaar ook bedroevend vergeleken met voorgaande jaren en andere bevrijdingsfestivals. Desalniettemin wel vermaakt voor de korte tijd dat ik er was.


  Maak melding

 6. Sinds de nationale start hier in Zwolle een paar jaar geleden is het niveau naar beneden gegaan. Wat waren de echt grote namen deze editie? Precies…


  Maak melding

 7. Veel van hetzelfde elk jaar.. alhoewel Ik vond die band “Straf” op het Abbot supergaaf. Die mogen van mij op elk festival terugkomen!


  Maak melding

 8. Het was juist zeer gevarieerd. Juist op het hoofdpodium. Eerst klassiek, dan jazzy pop van Alain Clarke. Punk van de Heideroosjes, pop van Krystl, nederrock van Normaal, folk van Rapalje (niks met groenlinks te maken overigens) en een superfeestje als afsluiter door van Velzen. Juist als band x niet je smaak is, was er nog genoeg anders. En dan heb ik het nog niet eens over alle andere podia.


  Maak melding

 9. Er werd veel te ‘veilig’ gespeeld met de line-up. Kan me Ferry Corsten op de main een aantal jaar terug nog wel herinneren :D.
  Snap niet dat de hele dancescene verbannen van het BFO lijkt te zijn (is). Nederland is nota bene een van de grootste spelers in die scene!


  Maak melding

 10. Ik sluit me ook aan bij Japser. Dit jaar juist heel veel variatie gezien in het programma.
  Ik moet eerlijk toegeven dat ik vooraf ook wat teleurgesteld was met de line-up, maar achteraf nog niet eerder zo’n leuk festival gehad, juist door de variatie.
  Ik heb me de hele dag weten te vermaken, wat denk ik ook te maken heeft aan het aantal bezoekers dat dit jaar aanzienlijk minder was. Maar hierdoor niet minder gezellig.
  En ik kan mij vergissen, maar Alain Clark? Normaal? VanVelzen? Naar mijn weten zijn dat artiesten die toch al wel goed tot zeer goed op de kaart staan.
  BFO kan niet altijd alle goede artiesten naar zich toe trekken. Er zijn 14 verschillende festivals dus als het één je niet bevalt, kan je altijd nog de trein/auto pakken naar een andere plaats.
  Daarnaast is er niemand die je verplicht om naar het festival te komen, dus als de line-up je niet zint dan kan je toch ook gewoon lekker thuis blijven?

  Het dance-gebeuren naar de stad verplaatsen, om zo ruimte te maken voor het familie-eiland is in mijn ogen een goede keus geweest. De ‘dancers’ hoefden op deze manier geen eind te lopen richting de uitgaansgelegenheden.


  Maak melding

Reageer