Bevrijdingsfestival in Zwolle gemoedelijk verlopen

Zwolle – Ook dit jaar zijn de evenementen op 5 mei in Zwolle weer goed verlopen. De gemeente Zwolle, de politie, de brandweer en de geneeskundige diensten kijken terug op een geslaagd feest. Dat meldt de politie IJsselland kort na middernacht.

bfo2012_4.jpg

Er zijn geen exacte bezoekersaantallen bekend, maar de politie schat in dat er minder bezoekers waren dan voorgaande jaren. Maar zowel op het festivalterrein als in de binnenstad was het gezellig druk. De sfeer op het festivalterrein was gedurende de gehele dag gemoedelijk. Ook in de binnenstad was de sfeer goed. Het Rodetorenplein raakte in de loop van de avond vol. Omdat het niet té druk was, was het niet nodig het plein af te sluiten. Op de lichtkranten in de binnenstad werd echter wel gewaarschuwd voor de drukte op het plein. Dit nam af nadat om 24.00 uur ook daar de muziek werd beëindigd.

Enkele cijfers

Tijdens de evenementen in Zwolle werden in totaal 15 verdachten aangehouden voor mishandeling, diefstal met geweld, spuiten van graffiti, vernieling en belediging. Twaalf van hen zijn na verhoor met een proces-verbaal heengezonden.

Ongeveer 120 bezoekers moesten een bezoek brengen aan een EHBO-post. De verwondingen varieerden van kleine sneetjes tot onderkoeling (vlak na een regenbui) en overmatig drankgebruik. Er zijn 8 bezoekers voor behandeling doorgestuurd naar het ziekenhuis.

Volgens de Spoorwegpolitie kwamen bijna 33.000 personen met de trein naar Zwolle.

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Leek mij idd een relaxt feest. Wel bijzonder dat er toch nog 15 randdebielen aanwezig bleken te zijn.
    Volgend jaar preventief ruimen die personen. Lijkt mij dan goed plan.


    Maak melding

Reageer