Studentenkoor maakt sterk debuut

Zwolle – Vrijdagavond heeft Stukoz (studentenkoor Zwolle) haar eerste officiële concert gegeven. In een overvolle plantagekerk in Zwolle werd aansluitend aan de herdenking het requiem van Fauré uitgevoerd. Het publiek was na afloop ontroerd door de muziek en onder de indruk van het niveau.

Stukoz begon het concert met de uitvoering van het “Kyrië for Norway”. Componist Tom Dicke bedankte het koor na afloop voor de prachtige uitvoering. Na een gedicht van Marit Henneveld werd het Requiem van Fauré uitgevoerd. Bijzonder was dat Stukoz het hele werk uit het hoofd zong en de solisten uit het eigen koor kwamen. Het koor werd op overtuigende wijze begeleid door orkest Musica Michaelis.

Stichting Studentenkoor Zwolle is afgelopen september opgericht. Vanaf januari is het koor begonnen met repeteren. Meteen werd de uitdaging aangegaan om het Requiem van Fauré uit te voeren. Met de uitvoering van gisteravond heeft Stukoz duidelijk gemaakt dat Zwolle een studentenkoor heeft dat zowel kwalitatief als kwantitatief staat als een huis.

Na dit behaalde resultaat gaat Stukoz zeker door! Komende woensdag, 9 mei, staat er een open repetitie gepland, waarbij nieuwe zangers kunnen kennis maken met het koor. De open repetitie wordt gehouden in het gebouw van Kunst & Cultuur Overijssel aan de Kamperstraat in Zwolle. Verder staan er optredens gepland voor de Bruisweek (de introductieweek voor studenten), monumentendag en een winterconcert. Zo kan ook in de toekomst Zwolle trots zijn op haar studentenkoor.

Meer informatie over Stukoz en de aankomende activiteiten is te vinden op www.stukoz.nl

Artikel delen:
Reacties 3
  1. was inderdaad grandioos en dan te bedenken dat dit koor nog maar zo kort bestaat, hulde aan Herman Weelink die dit voor elkaar gebokst heeft!


    Maak melding

Reageer