Jump In viert 6e editie in Zwolle

Zwolle – Jump In Zwolle, hét grootse paardensportevenement van Hippisch Centrum de Haerst in Zwolle, viert op 11, 12 en 13 mei 2012 haar 6e editie. Zwolle staat weer volop in het teken van de springsport. Naast parcoursen voor de ruiters en paarden kunnen de kinderen zondagmiddag gratis ponyrijden! Veel sfeer, centraal in Zwolle en drie dagen sport en plezier voor het hele gezin.

jump_7-1.jpg

Vrijdagavond start Jump In Zwolle met een oefenparcours voor pony’s en paarden. Hierbij kunnen de ruiters en amazones hun paarden kennis laten maken met de hindernissen, de fijne bodem en de entourage. Zaterdag 12 mei komen dit jaar de ruiters met hun paarden in de B (beginners) t/m ZZ (zeer zwaar) aan de start. Regionale toppers komen dit jaar weer naar Zwolle, waarbij de hindernissen in de loop van de middag op 1.30 meter hoog zullen staan. Zondag 13 mei beginnen de ponyruiters in de klasse B (beginnend) en de ponydag sluit af met de klasse ZZ (zeer zwaar).

Springclinic en kinderactiviteiten
Zaterdagmiddag tussen 16.00 – 18.00 uur is er de internationale springclinic voor jong en oud. Vervolgens laten ’s avonds de 40-plussers zien hoe zij als veteranen toch nog een parcours kunnen springen. Bij vorige edities kwamen zelfs 70-plussers aan de start!
Op de drie Jump In Zwolle dagen worden de kinderen vermaakt met kinderactiviteiten. In voorgaande jaren waren het schminken, blikgooien en hoefijzer werpen favoriet. Een springkussen en het gratis ponyrijden op zondagmiddag maken Jump In Zwolle tot een evenement voor de hele familie.

Bedrijven en studenten

Jump In Zwolle kan sinds 2006 rekenen op de ondersteuning van veel bedrijven en organisaties uit Zwolle en omgeving. Leerlingen van de Paardrijclass van het Thomas a Kempis College en Talentstad, studenten bij Landstede MBO Hippische Opleidingen, Vrij & Gastvrij, Sport & Bewegen en Landstede-studenten met passie voor paarden helpen dit jaar mee bij Jump In Zwolle.

Gratis toegang

De toegang is gratis. Meer informatie en het vraagprogramma zijn te vinden op www.jumpinzwolle.nl. Jong en oud is van harte welkom bij Jump In Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. snap niet dat weblogzwolle hier aandacht aanbesteed aan deze dierenbeulerij en kaksport waar meestal blonde toetsies op rijden.


  Maak melding

 2. @ruud. Ken toch heel wat mensen die paard rijden, en die echt geen kakkers zijn. Maar misschien een paarden trauma opgelopen. Slechte ervaring met paarden meisjes.  Maak melding

 3. nee hoor maar vindt dat gewoon dieren mishandelen. als een paard struikeld door deze domme sport is hij rijp voor de slager enne ik val niet op meisjes  Maak melding

 4. @ Ruud. En daarom zijn de hindernissen zo gemaakt dat als het paard er tegen aan komt de balk valt. Als het echt zo gevaarlijk zou zijn als jij omschrijft zouden er nog maar weinig paarden rondlopen in deze wereld…!


  Maak melding

Reageer