50 auto’s bekrast in Dieze Oost

Zwolle – Zondagmorgen zijn in Dieze Oost door vandalen 50 personenauto’s bekrast. De daders zijn nog onbekend.

De eigenaren van de vele auto’s werden deze zondag onaangenaam verrast toen ze lelijke krassen op hun auto’s aantroffen. De politie IJsselland vraagt getuigen zich te melden via het telefoonnummer van de politie 0900 – 8844.

Artikel delen:
Reacties 17
 1. In de Radewijnstraat is de politie net langs geweest. oa mijn auto is hier bekrast. Ik heb inmiddels ook al aangifte gedaan.


  Maak melding

 2. Volgens RTV OOST o.a. Casper Fagelstraat, Isa?c van Hoornbeekstraat, Radewijnstraat en de Regelandisstraat.
  Enig idee? Bellen!
  Wellicht staat dit volk op beeld. (McDonalds, benzinepomp)  Maak melding

 3. Schoolvakanties zijn ook veel te lang. Kids weten niet meer wat ze moeten doen en gaan zich vervelen met dit soort idiote acties als resultaat.


  Maak melding

 4. Tevens op diverse plekken in Dieze Oost is er graffiti aangebracht.
  Natuurlijk juich ik elke vorm van graffiti met een luide driewerf hoera toe, maar wellicht dat deze zaken verband met elkaar hebben.

  Auto van een kennis van me welke bij mij in de straat geparkeerd stond heeft ook een mooie lange kras te pakken.


  Maak melding

 5. Dat krassen is net als graffiti, onuitwisbare ‘kunst’. Of niet dan? Vooral het het Zuidski of 1stjohn betreft. Maar wat zullen ze piepen als hun bezittingen onder de graffiti of krassen zitten! Ze staan dan binnen no-time op het bureau voor aangifte van die honderden euro’s schade. Maar dat laten ze hier dan nooit weten!


  Maak melding

 6. Je keurt graffiti goed onder het mom van kunst, misschien zijn deze auto’s ook wel onder datzelfde mom bekrast. Daar kun je dan toch niks tegen hebben?


  Maak melding

 7. Misschien wel jappie, en misschien niet. Wat ik vind vind jij misschien niet, zo is het leven hé? Ik vind graffitti mooi en ik vind dit krassen van auto’s vandalisme waarschijnlijk zoals jij graffitti vandalisme vind.

  Als iemand anders dit kunst vind, vind ik dat prima hoor. Net zoals bij graffitti zal je ook op de blaren moeten zitten als je gepakt wordt. Bij graffitti lui hoop ik dat de straffen mee vallen bij dit soort vandalisme vind ik dat niet.

  mooi hé een eigen mening! Leuk dat jij overal dan gelijk conclusies aan probeert te verbinden, maar dat is ook een beetje jouw beperking hé?


  Maak melding

 8. Ik vind jouw mening, die je best mag hebben, dan best krom en hypocriet. In beide gevallen wordt eigendom van andere beschadigd en kost het weer in originele staat brengen veel geld.


  Maak melding

 9. Tja, het is niet mijn auto, dus ik vind het er allemaal best kunstig uitzien! Deze jongens hebben zichzelf toch maar mooi op de kaart gezet.

  Natuurlijk is dat vandalisme! Net zoals die graffiti jochies die in een fietstunnel een streep van begin tot eind trekken; een dag nadat de tunnel weer helemaal geverfd is uiteraard! Daar is niets kunstigs noch moois aan. Dat is enkel en alleen om te vernielen en zo’n tunnel te ontsieren.

  Serieus: ik snap ook niet wat dergelijke knapen bezielt. Hoe kun je er nou lol uit halen om iemand anders zijn objecten te vernielen?!? Of het nu bekrassen is of juist van verf voorzien.


  Maak melding

Reageer