Masters van Swol 1894 spetteren bij NK

Zwolle – Bij de NK voor masters in het Pieter van den Hoogenband Bad in Eindhoven hebben negen masterszwemmers van Swol 1894 afgelopen weekend prima resultaten geboekt.

De eerste dag , vrijdag, begon al meteen met een Nederlands Mastersrekord voor de estafettedames 200+ op de 4 x 200m vrije slag .( Bea Swijnenberg, Annemarie Vuist, Mathilde Vink en Christien Nieuwenhuis). Zaterdag werd er weer goud gehaald op een estafette, de 4  x 50m vrije slag ( Marjan Spoelstra, Bea, Annemarie en Mathilde). Op de andere nummers  zwommen met name Kasper v.d.Berghe, Marjan Spoelstra, Arjan Aalbers, Rob Berkhof, Mathilde Vink en Annemarie Vuist flinke persoonlijke verbeteringen van hun laatst gezwommen tijden. Helaas leverde dat niet altijd een medaille op.  Christien Nieuwenhuis kwam vanwege een blessure na vrijdag niet meer in actie.

De volgende medailles werden gewonnen:

Goud voor Mathilde Vink ( 2 x) en twee bovengenoemde estafette ploegen, waarvan 1 Nederlands Rekord (NMR)

Zilver was er voor: Bea Swijnenberg, Annemarie Vuist, Marjan Spoelstra, Christien Nieuwenhuis, Rob Berkhof en de mixed 240 estafetteploeg

Brons werd gewonnen door: Mathilde Vink (3x), Annemarie Vuist (2x) en Kasper v.d.Berghe.

Het 3-daagse toernooi in Eindhoven had dit jaar een rekorddeelname ook vanuit de omringende landen. Er moesten in 3 dagen meer dan 3000 starts worden verwerkt. Duitsland, Belgie, Frankrijk, Hongarije , Italie en vanuit het oosten Rusland, Litouwen en Hongarije waren goed vertegenwoordigd. Volgend jaar zullen de Europese Kampioenschappen voor masters in Eindhoven plaatsvinden. Deze NK was voor velen dan ook een goede gelegenheid om even een kijkje te nemen in het Hollandse bad.

Maar eerst zijn over 5 weken de Wereld kampioenschappen voor masters in het Italiaanse Riccione. Rob Berkhof en Christien Nieuwenhuis zullen daar de Zwolse club vertegenwoordigen.

Artikel delen:

Reageer