Lunchconcert in de Statenzaal met blaaskwintet

Zwolle – Op vrijdag 11 mei vindt het laatste concert vóór de zomer plaats in de serie lunchconcerten in de Statenzaal. Deze concertserie wordt georganiseerd door Bibliotheek Zwolle in nauwe samenwerking met het ArtEZ-Conservatorium.

5 Studentes van het ArtEZ Conservatorium en de Hogeschool voor de kunsten van Utrecht, treffen elkaar één keer per week in Utrecht en hebben eind 2011 een blaaskwintet opgericht. Ze zijn alle vijf al op jonge leeftijd begonnen met hun instrument. Omdat voor deze bezetting veel repertoire beschikbaar is hopen ze lang samen te kunnen spelen. Het kwintet bestaat uit: Jantine Postma, fluit, Diane Combee, hobo, Sabine Jongerius, klarinet, Suzanne van Berkum, fagot en Evelien van der Weijden, hoorn.

Van Danzi tot Hindemith.Het concert begint met een bewerking door Suzanne van Berkum van het bekende “Morgenstimmung” uit de Peer Gynt-suite van Grieg en daarna 2 kwintetten van Gustav Holst en Franz Danzi. Als laatste staan een paar delen uit de Kleine Kammermusik van Paul Hindemith geprogrammeerd. Het concert begint om 12.15 uur en de zaal is open vanaf 12.00 uurDe toegang is gratis, het eerstvolgende lunchconcert zal plaatsvinden op vrijdag 19 oktober 2012.

Artikel delen:

Reageer