Berkumer basisschoolleerlingen maken culturele Veldtocht

Zwolle – Op maandagmorgen opende wijkwethouder Erik Dannenberg op sportpark De Vegtlust in Berkum het culturele project ‘De Veldtocht’. Samen met de Meander Bigband gaf hij op het veld van VV Berkum het startschot voor een unieke ontdekkingsreis door de wereld van kunst en cultuur voor kinderen van OBS de Campherbeek en CBS de Duyvencamp.

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_01_.jpg

In ‘ De Veldtocht’ werken de twee scholen op een unieke manier samen met elkaar èn met de wijk. Het thema van deze Veldtocht is namelijk BuurtBuren. De leerlingen gaan gedurende de week aan de slag in workshops die speciaal zijn ontwikkeld in samenwerking met Kunst & Cultuur Overijssel (KCO), Kunstencentrum Muzerie en kunstenaars uit Zwolle en omgeving. Ook wordt in het kader van het thema verbinding gemaakt met kinderopvang van Allio en zorgcentrum Berkumstede. Oud en jong ontmoeten elkaar dus ook tijdens deze Veldtocht.

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_02_.jpg

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_05_.jpg

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_03_.jpg

De kunstzinnige week wordt op dinsdag 15 mei afgesloten met een levendige kinderatelierroute door de wijk. Alle wijkbewoners en andere belangstellenden kunnen tussen 17.00 en 19.00 uur op de scholen, in Berkumstede en op diverse andere plekken in Berkum, live – presentaties meemaken en de werkstukken van leerlingen en andere wijkbewoners bekijken.

De Veldtocht in Zwolle is een samenwerking tussen de scholen, kunstencentrum Muzerie en Kunst & Cultuur Overijssel (KCO). Het is cultuureducatie van nu: op maat naar wens van de scholen gemaakt, verdiepend, gericht op de lange termijn én met focus op de omgeving van de school.

De Veldtocht in Berkum is de zevende van de reeks Veldtochten die de komende jaren een spoor door Overijssel trekt. Volg het Veldtochtspoor op www.veldtocht.nl.

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_06_.jpg

07-05-2012_meander_big-band_vvberkum_veldtochtt_04_.jpg

Artikel delen:
Reacties 2

Reageer