VVD vindt ‘geschiedkundige tentoonstelling’ te duur

Zwolle – In het kader van de bezuinigingen vindt de VVD in Zwolle de investering van een nieuwe ‘geschiedkundige tentoonstelling’ in het Stedelijk Museum Zwolle te duur. De liberalen stellen daarom vragen aan het college in Zwolle.

Volgens de VVD kondigde de directeur van het Stedelijk Museum Zwolle Adriaan de Regt recent een € 385.000,-­‐ kostende ‘geschiedkundige tentoonstelling’ aan. Raadslid Thom van Campen: "In de perspectiefnota stelt het College van B&W een bezuiniging voor tussen de € 100.000,-­‐ en € 200.000,-­‐ op het Stedelijk Museum Zwolle. De fractie van de VVD vindt de kosten van de aanstaande ‘geschiedkundige tentoonstelling’ onbegrijpelijk in het licht van de bezuinigingen. De fractie vraagt zich af of het college op de hoogte is van de organisatie van de ‘geschiedkundige tentoonstelling’ en hoeveel geld de gemeente bijdraagt aan de organisatie van deze ‘geschiedkundige tentoonstelling’. Ok wil de VVD weten wie garant staat voor eventuele ontstane tekorten door tegenvallende bezoekersaantallen na de tentoonstelling?

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Te duur, wat mag een geschiedkundige tentoonstelling kosten?

  Dan vindt de VVD dit Jorrisma-feest toch zéker te duur?

  ?? 3.400.000,= (bron Nu.jij), hier gaat het over ?? 385.000,-­
  Veel gemeenten (zie google) vonden 3,5 mln écht teveel geld voor dat feestje. Heb Zwolle niet gehoord?


  Maak melding

 2. Was het niet Thorbecke die zei dat de overheid zich geen verstand van kunst moet aanmatigen? Dan lijkt me het ook in dit geval passend dat de gemeente weliswaar afspraken maakt over doelen, maar niet over middelen. Anders wordt de stoel van de heer De Regt wel erg vol.


  Maak melding

Reageer