Cliënten Frion maken rondrit met ROVA wagenpark

Zwolle – Op zaterdag 12 mei aanstaande organiseert ROVA samen met Frion gehandicaptenzorg een rondrit door de regio met de cliënten van de locatie Frion IJsselbolder in Zwolle. Aan de tocht van 80 kilometer doen circa zestig voertuigen mee, variërend van de nieuwste vuilniswagens en kolkenzuigers tot veegmachines, transportvoertuigen en natuurlijk de ROVA Groenbus. De chauffeurs van willen met deze actie de cliënten een mooie dag bezorgen.

De chauffeurs zijn afkomstig van de ROVA vestigingen in Zwolle, Amersfoort Winterswijk en Steenwijk. Vrachtwagentochten met gehandicapten komen in Nederland vaker voor. Maar een lange optocht die bestaat uit voertuigen van één bedrijf, is echter zeer bijzonder. De stoet van vuilniswagens heeft een lengte van ruim een kilometer. Daarom is er begeleiding van motorrijders en verkeersregelaars. Hierdoor wordt hinder zoveel mogelijk voorkomen. Op de website www.rova.nl/ijsselbolder staat de route van de tocht. Hoe meer mensen er langs de route staan om de cliënten te begroeten hoe beter!

De stoet vertrekt rond 13.30 uur vanaf de IJsselcentraleweg in Zwolle. Voor deze verkeersluwe locatie nabij de IJsselcentrale is gekozen omdat het verkeer er niet wordt belemmerd, terwijl het wel vlak bij de IJsselbolder is. De route loopt door de regio langs Wijhe, Raalte, Ommen, Oudleusen, Dalfsen, Wijthmen en vervolgens weer richting Zwolle. Tegen 16.00 uur wordt de stoet weer terug verwacht bij de IJsselbolder, waarna de cliënten samen met de chauffeurs van ROVA een hapje gaan eten.

Artikel delen:

Reageer