Leerlingen Ambelt klaar voor beklimming Alpe d’Huez

Zwolle – Leerlingen van de Ambelt vertrekken donderdag 10 mei 2012 naar Frankrijk om per fiets de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit project is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met Special Heroes, een ambitieus sportstimuleringsproject onder de vlag van het NOC/NSF.

07-02-2012_fit_for_free-spinning_clinic_02.jpg

Regionaal Projectleider Special Heroes en docent op de Ambelt Mark Leeflang: “We zijn er helemaal klaar voor. Dit is een uniek project in de toch al rijke geschiedenis van de Ambelt. Voor Special Heroes moet het een geslaagde afsluiting gaan worden van het eerste projectjaar binnen de Ambelt.” De leerlingen hebben inmiddels een stevig trainingsprogramma achter de rug op weg naar Alpe d’Huez. De afgelopen maanden hebben ze wekelijks getraind, samen met de docenten van de Ambelt in Apeldoorn en Zwolle. Tijdens deze voorbereiding hebben de leerlingen een trainingsdag gehad op de Posbank bij Arnhem en samen met de Wethouder van Sport van gemeente Zwolle, de heer Gerrit Piek, deelgenomen aan een spinningclinic bij Fit for Free.

De wethouder was onder indruk van de inzet van de leerlingen. Donderdag 10 mei 2012 vertrekt een groep van 18 leerlingen en 7 docenten naar de Franse Alpen. Op vrijdag gaan de leerlingen de omgeving verkennen en zaterdag 12 mei 2012 staat de beklimming op het programma. De leerlingen gaan de Alpe d’Huez beklimmen voor het Ronald McDonald Huis in Zwolle, het goede doel waarvoor zij zelf sponsors hebben gezocht.

Bestuursvoorzitter van de Ambelt de heer Prins, die zelf ook deel uitmaakt van het begeleidingsteam, is blij met deze ontwikkelingen: “Het is belangrijk dat onze leerlingen volop deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. Sport is daarbij één van de mogelijkheden. En wat geweldig dat er nu de uitdaging is om de Alpe d’Huez te beklimmen. Dit wordt een onvergetelijke ervaring voor onze leerlingen.”

Voor informatie over dit project: leeflang@specialheroes.nl. Zie ook: www.ambelt.nl.

De Ambelt

De Ambelt is een school voor Speciaal en Voortgezet Speciaal Onderwijs met ruim 2450 leerlingen en 850 medewerkers met locaties in Deventer, Apeldoorn, Zwolle, Nunspeet, Kampen, Steenwijk, Meppel en Hardenberg. De Ambelt biedt in deze regio ambulante begeleiding aan leerlingen in het regulier onderwijs. De Ambelt Academie verzorgt nascholing en de Ambelt Diagnostiek voert psychodiagnostisch onderzoek uit.

Artikel delen:

Reageer