Open Dag jubilerend Fokus

Zwolle – Maar weinig Zwollenaren zullen ooit hebben gehoord van de stichting Fokus. Toch is de organisatie al 25 jaar in de stad gevestigd. Op een bescheiden manier heeft de organisatie al die jaren iets bijzonders mogelijk gemaakt. De jubilerende stichting stelt mensen, ondanks een soms forse lichamelijke handicap, in staat zelfstandig en onafhankelijk te wonen. Om deze mijlpaal te vieren nodigt Fokus alle belangstellenden van harte uit om op 16 mei een kijkje te komen nemen.

Een lichamelijke handicap of een spierziekte zoals MS, reuma of een dwarslaesie. Vroeger betekende het een leven lang afhankelijkheid van familie of een enkeltje verpleegtehuis. Daar kwam verandering in toen de landelijke organisatie Fokus begon met het opzetten van projecten. Zo ook in Zwolle. Patiënten werden opeens cliënten. Ze huurden zelf hun aangepaste woning in de wijk Ittersummerlanden. Ze werden niet meer geleefd, maar kregen de regie over hun leven.

Een kwart eeuw later is dat concept nog steeds springlevend en modern. Wanneer een cliënt hulp nodig heeft, dan kan hij 24 uur per dag met een druk op de knop een ADL-assistent oproepen. Deze medewerker komt dan naar de woning van de cliënt om te helpen met zaken als lichamelijke verzorging, aan- en uitkleden, eenvoudige verpleegtechnische assistentie en toiletgang. Bijzonder is dat de cliënt steeds aanwijzingen geeft, zodat de regie in zijn of haar handen blijft.

Het bestaan van 25 jaar Fokus Wonen Zwolle Ittersumerlanden wordt natuurlijk feestelijk vormgegeven. De receptie is op woensdag 16 mei a.s. , duurt van 13:00 – 16:00 uur en wordt gehouden in de centrale post van Fokus aan de Democratenlaan 75. Iedereen is van harte welkom! Voor een feestelijk hapje en drankje wordt natuurlijk gezorgd. Zowel cliënten als werknemers zorgen voor de ontvangst.

Artikel delen:

Reageer