72 teams strijden om korfbalkampioenschap van Zwolle

Zwolle – Voor leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de Zwolse basisscholen wordt op woensdag 9 mei het schoolkorfbaltoernooi gehouden. SportService Zwolle organiseert het toernooi dit jaar in samenwerking met korfbalvereniging CKV Sparta. De strijd om het korfbalkampioenschap van Zwolle heeft plaats op sportpark De Verbinding, de thuishaven van Sparta.

Dit jaar hebben negentien Zwolse basisscholen gezamenlijk 72 teams ingeschreven, verdeeld over drie categorieën: groep 3/4, groep 5/6 en groep 7/8. Dit houdt in dat het een groot toernooi wordt met vele wedstrijden, die onder leiding staan van scheidsrechters van CKV Sparta. De organisatie hoopt dat er zoveel mogelijk kinderen, vrienden en familieleden aanwezig zijn om de deelnemende teams aan te moedigen om er een onvergetelijk evenement van te maken! De winnende teams van groep 5/6 en groep 7/8 plaatsen zich voor het provinciale kampioenschap schoolkorfbal, op zaterdag 2 juni bij korfbalvereniging SDO in Westerhaar.

Alle Zwolse teams kunnen woensdag 9 mei ook kans maken op de Fair Play-prijs van SportService Zwolle. De scheidsrechters van Sparta houden alle teams gedurende het toernooi nauwlettend in de gaten op (on)sportief gedrag. SportService Zwolle hanteert daarbij een aantal Fair Play-afspraken, waarop de kinderen, hun begeleiders, ouders en toeschouwers worden beoordeeld. Respect hebben voor de tegenstander en voor de scheidsrechters, naleving van de regels en zuinig en netjes zijn met het materiaal zijn dergelijke afspraken. Het team met de meeste ‘sportieve punten’ wint aan het eind van de middag de Fair Play-prijs!

Artikel delen:

Reageer