GGD Reizigerszorg kleurt oranje

Zwolle – Het Reizigerspreekuur van GGD IJsselland staat de komende weken grotendeels in het teken van het EK voetbal in Oekraïne en Polen. De wachtkamer is voorzien van oranje versiering en na het persoonlijk advies krijgen de voetbalfans een presentje.

Tijdens de reis en het verblijf denken de EK bezoekers vooral aan plezier en niet zo zeer aan gezondheidsrisico’s. Reizigerszorg van GGD IJsselland adviseert de reiziger om voor het vertrek zich op de hoogte te stellen van de gezondheidsrisico’s en mogelijke vaccinaties. Voor de reis naar Oekraïne en Polen worden maatregelen tegen infectieziekten als Hepatitis A, mazelen en DTP (difterie, tetanus en polio) aangeraden. Daarnaast komt er hondsdolheid (rabiës) voor in de EK landen. Veel ziekten worden opgelopen door verkeerd voedsel, besmet (zwem)water, slechte hygiënemaatregelen, contact met zoogdieren, insectenbeten of zoogdierenbeten.

De meeste risico’s kunnen met een paar basisregels worden beperkt en tegen enkele infectieziekten zijn er vaccinaties beschikbaar. GGD IJsselland geeft tijdens het spreekuur een persoonlijk vaccinatie- en gezondheidsadvies.

Reizigers dienen voor het GGD Reizigerszorg spreekuur, dat wordt gehouden in Zwolle, Deventer en Steenwijk een afspraak maken. Dit kan telefonisch (0900-2025505) of via internet (www.ggdijsselland.nl). Voor meer informatie kan naast de site, ook de gratis GGD op Reis app gedownloaded worden. Deze staat ook op de website.

Artikel delen:

Reageer