Zwolle actief tijdens Fiets Naar Je Werk Dag 2012

Zwolle – De gemeente Zwolle neemt donderdag 10 mei volop deel aan de Nationale Fiets Naar Je Werk Dag 2012. Ambtenaren van de gemeente die op de fiets naar hun werk komen worden die ochtend door onder meer burgemeester Henk Jan Meijer onthaalt met een presentje. Naast promotie van fietsgebruik wordt met de actiedag het goede doel gesteund.

Zwolle is een echte fietsstad. De Overijsselse hoofdstad heeft een uitstekend fietsnetwerk en het fietsgebruik in de stad is hoog. De gemeente doet er veel aan om fietsgebruik aan te moedigen, ook onder de eigen medewerkers. Daarnaast heeft (onder meer) Zwolle met de provincie Overijssel het convenant Zwolle-Kampen Bereikbaar afgesloten, waarbij een van de doelstellingen is om mensen die voor de fiets kiezen zo goed mogelijk te faciliteren. Fietsgebruik vermindert het aantal files, is gezond en goed voor het milieu.

Burgemeester Henk Jan Meijer zal bij het Stadskantoor, bij de fietseningang aan de Hanzelaan, ambtenaren die donderdag tussen 8.15-8.45 uur op de fiets arriveren voorzien van een praktisch promotiepakket. Het pakket is beschikbaar gesteld door de provincie Overijssel.

De Nationale Fiets Naar Je Werk Dag is een initiatief van de stichting Nationale Fietsprojecten. Op de jaarlijks terugkerende dag wordt op een ludieke manier aandacht gevraagd voor ‘zakelijk’ fietsen. Fietsers die zich aanmelden voor de dag via de site www.fietsnaarjewerkdag.nl maken kans op een e-fiets én steunen het goede doel: CoOp Africa. Dat is een organisatie die zich inzet voor het verschaffen van fietsen in Burkina Faso, Oeganda, Kenia en Rwanda.

Artikel delen:

Reageer