Upgrade je Pauze op Thorbecke

Zwolle – Woensdag 9 mei zal het even schrikken zijn voor de leerlingen van Thorbecke Scholengemeenschap. De snoepautomaat is dicht, er is een “Upgrade in Progress”. 10 leerlingen die deze zomer voor vrijwilligersproject Opin naar Kenia gaan, voeren tijdens de pauze een actie uit. Direct naast de dichte automaat verkopen ze Fairtrade Chocolade. “Om mensen te laten zien dat je ook kunt kiezen voor lekkere fairtrade chocolade” legt een van de Upgraders uit.

upgrade.jpg

“We gaan deze zomer naar Kenia om iets goeds te doen en willen daar nu alvast aan beginnen hier in Nederland”. Met deze actie krijgt de pauze op Thorbecke een Upgrade. Door het kopen van fairtrade chocolade krijgen boeren een eerlijke prijs voor hun producten en wordt de wereld direct een beetje beter. In het afgelopen jaar hebben er diverse Upgrades in Zwolle plaatsgevonden. Zo kreeg de intocht van Sinterklaas een Upgrade met biologische pepernoten en werd het daklozenvoetbaltoernooi in de WRZV Hallen geüpgrade met een fairtrade voetballen.

Mensen die willen weten hoe de leerlingen op 9 mei reageren kunnen de Upgrade volgen op twitter: @UpgradenOV. Voor meer informatie kunt u kijken op www.upgraden.nu.

Artikel delen:
Reactie 1
 1. Fantastische actie! Jongeren tussen 15 en 25 die zelf ook naar Afrika willen in 2013: kijk op http://www.OPIN.nl en laat via het contactformulier je mailadres achter. We houden je dan op de hoogte van de werving in september 2012! 😀
  Veel succes in Kenia!

  Met vriendelijke groet,

  Peter Delahaye
  voorzitter stichting OPIN


  Maak melding

Reageer